Gebruik Social Media blijft stijgen | Saleswizard
Social Media

Gebruik Social Media blijft stijgen

logos social media

Geschreven door
Frank Krepel

Bijgewerkt op
26 februari, 2024

Uit het Nielsen Social Media Rapport vallen een aantal belangrijke tendensen af te leiden. Het internet gebruik steeg vorig jaar wederom met 21% tot meer dan 8 uur per dag. Mobiel internet gebruik steeg met maar liefst 82%. De tijd die men spendeerde aan Social Media nam toe met ruim 50% tot 2  uur per dag.

Social Media Mobiel

Veranderingen in social media

Alhoewel de cijfers zijn gebaseerd op Amerikaanse gebruikers, zijn dezelfde tendensen ook in Nederland herkenbaar. Hieronder staan de in volgorde van omvang de belangrijkste Social Media en de verschuivingen t.o.v. 2011.

Veranderingen 2012 t.o.v. 2011
Facebook -4%
Blogger -3%
Twitter +13%
WordPress +10%
Linkedin 0%
Pinterest +1047%
Google Plus +80%
Tumblr +55%

Facebook blijft dus voorlopig de grootste speler maar het belang begint af te nemen.  Twitter blijft gestaag stijgen. Grootste stijger is echter Pinterest. Pinterest bestaat nog maar sinds 2011 en is sindsdien bezig met de snelste opmars zolang Social Media bestaan.  Een andere belangrijke nieuweling is Google Plus. In 2012 gestart en bezig met een flinke opmars.

Zijn Social Media belangrijk voor het doen van aankopen?

Ook werd onderzocht in hoeverre Social Media werden geraadpleegd voor het doen van aankopen. Het minste wordt dat gedaan bij het de aanschaf van baby artikelen (28%) en het meeste bij de aanschaf van consumenten elektronica (75%). Minimaal 1 op 3 en maximaal 2 op de 3 mensen mensen raadplegen dus social media, alvorens een aankoop te doen. Steeds meer mensen laten zich  leiden door wat anderen vinden of dat nou in de vorm van recensies, likes of anderszins is.

socialmediakassa

Zijn social Media belangrijk voor de vindbaarheid van je website?

Google heeft het afgelopen jaar een flink aantal wijzigingen aangebracht in haar algoritme. In eerste instantie was vooral de zogenaamde on page optimalisatie van je website van belang. De afgelopen jaren is linkbuilding belangrijker geworden. Vorig jaar is het soort linkbuilding belangrijk geworden, waarbij over het algemeen wordt gedacht dat links afkomstig van social media voor ongeveer 15% bijdragen aan de vindbaarheid van je website.

Starten met social media

Al eerder schreven wij hier over 10 belangrijke redenen om te starten met social media. Het bovenstaande bevestigt dat alleen maar. Wil jij weten wat social media voor jou kan betekenen? Stuur even een tweet naar @saleswizards of vul het formulier in op deze website.

Vond je dit bericht nuttig of leuk om te lezen, kan je het dan retweeten? Alvast bedankt!

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?