10 redenen om Social Media te starten
Social Media

10 redenen om met Social Media te starten

social media

Geschreven door
Frank Krepel

Bijgewerkt op
22 februari, 2024

10 redenen om nu te starten met social media

Social Media verovert het media landschap in razendsnel tempo. Het afgelopen half jaar groeide Facebook met 1,2 miljoen Nederlandse gebruikers en telt alweer meer dan 6 miljoen gebruikers in Nederland. Google+ heeft alweer meer dan 90 miljoen gebruikers wereldwijd en Google wil 300 miljoen gebruikers hebben aan het einde van 2012. Linkedin telde begin 2012 al 3,6 miljoen gebruikers in Nederland.Twitter tenslotte beschikt over 5,2 miljoen Nederlandse accounts. De grootste groep gebruikers zit in de leeftijdscategorie 25 – 34, gevolgd door de gebruikers in de leeftijdscategorie 18 – 24 jaar. Gemiddeld besteedt de Nederlander 12 minuten per dag aan Social Media en jongeren maar liefst 71 minuten dagelijks!. Uw klanten zijn bezig met Social Media, Social media moeten uw bedrijf dus ook bezighouden.

Wat kun je nou werkelijk met Social Media?

Veel bedrijven snappen wel dat ze ‘iets moeten met social media’ maar weten niet hoe. Ze openen een account en laten het daar bij. En dat is zonde want, je kunt een boel bereiken met social media:

1. Beter zichtbaar zijn: Door actief deel te nemen aan social media maak je beter gebruik van je netwerk en word je beter zichtbaar voor bestaande relaties en nieuwe relaties.

2. Imago verbeteren: Door snel in te spelen op (klant)reacties en marktontwikkelingen, kun je het imago van je bedrijf flink verbeteren.

3. Gerichte marketing bedrijven: Met social media kan je snel in contact komen met je doelgroep en jouw propositie gericht onder de aandacht brengen.

4. Actueel en snel communiceren: Met 1 druk op de knop ligt jouw aanbieding in de markt of is je persbericht verspreid.

5. Uitbreiding van je netwerk: Social Media stelt je als geen ander in staat om via je bestaande netwerk, nieuwe netwerken aan te boren.

6. Klantinteractie: Social media biedt de mogelijkheid ‘in gesprek te geraken met je doelgroep’.

7. Leren en innoveren: Door anderen te volgen, doe je snel nieuwe kennis op die je binnen jouw bedrijf kunt toepassen.

8. Meer bezoekers naar je website: Het scala aan Social genereert direct meer bezoekers naar je website.

9. Hogere Rankings in Google: Hoe meer je wordt genoemd in Social Media, hoe hoger je website.

10. Morgen 10 nieuwe redenen: Het gaat zo snel dat er morgen alweer nieuwe redenen zijn om deel te nemen. Zorg dus dat je er nu al bij bent.

 

Social Media Starterskit

Speciaal voor MKB bedrijven heeft Saleswizard een Social Media Starterskit ontwikkeld. Voor slechts €499 eenmalig richten wij een bedrijfspagina voor je in op Twitter, Facebook en Linkedin. Voor maar €250 eenmalig extra maken wij ook een Google+ bedrijfspagina aan en koppelen alle social media aan elkaar en aan je website. Als je nu reageert, ontvang je ook nog eens je eerste 50 Facebook Likes, 100 Twittervolgers en 50 handige tips voor het beheren van je social media.

Gerelateerde artikelen

 • header blog social media trends 2024
  Content Marketing, Social Media
  De 7 belangrijkste social media trends van 2024
 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren