5 stappen om de Domain Authority van je website te verbeteren
Linkbuilding, Zoekmachine Marketing

5 stappen om de Domain Authority van je website te verbeteren

Snelle SSD Webhosting

Geschreven door
Jordy

Bijgewerkt op
26 februari, 2024

De belangrijkste ranking factor

In het vorige blog bericht heb je kunnen lezen welke elementen bepalen op welke positie een website in een zoekmachine belandt op een bepaald zoekwoord. In dat bericht vind je meer dan honderd factoren, die de resultaten van zoekmachines beïnvloeden.

DA en PA

Helemaal bovenaan in het overzicht vind je de belangrijkste factor: ‘Page Authority’ (PA). Ook vind je een stukje verder in de lijst eveneens de ‘Domain Authority’ (DA). Hieruit blijkt dat deze elementen een grote invloed hebben op de ranking in zoekmachines, maar wat houdt het precies in? In dit bericht wil ik je graag meer vertellen over deze onderdelen en 5 stappen benoemen die je kunt nemen om de PA en DA van je website te verhogen.

Wat is DA en wat is PA?

Domain Authority
Domain Authority is een factor die de autoriteit van een website aangeeft. Deze factor is ontwikkeld door Moz en geeft aan hoe goed een website zal scoren in de zoekmachine resultaten. Deze factor wordt berekend aan de hand van diverse indicatoren en is een cijfer tussen de 0 en 100.
Hierbij is een score van 100 het absolute hoogtepunt, dat alleen door Google en enkele andere websites wordt behaald. De DA wordt regelmatig geupdate, waardoor het kan zijn dat het cijfer zo nu en dan verandert. Daarbij is het eenvoudiger om op te klimmen van bijvoorbeeld een score van 10 naar 20, dan van 60 naar 70.

Page Authority
Een ander element dat Moz heeft gelanceerd, is Page Authority. Het verschil met DA, is dat dit cijfer niet voor de gehele website van toepassing is, maar voor iedere pagina op de website anders is.

Om de DA en PA van je website te bekijken, kun je deze gratis tool gebruiken.

Moz Rank

5 stappen naar een hogere DA en PA

Nu we begrijpen wat deze factoren inhouden, is het zaak om een zo hoog mogelijke score voor je website te realiseren. Om dat voor elkaar te krijgen, vind je hieronder een aantal tips, die ervoor zorgen dat je de DA (evenals de PA) kunt verbeteren.

Tip 1) Kies een mooie domeinnaam met een aanzienlijke leeftijd:
Een domeinnaam die al enige tijd bestaat en niet meer dan 15 karakters bezit, heeft een hogere autoriteit dan een nieuwere en langere domeinnaam.

Helpful Tips

Tip 2) Zorg voor relevante inkomende links naar je website:
Door te zorgen voor relevante inkomende links, neemt de DA van je website toe. Echter is het niet verstandig om blindelings te linkbuilden en je website overal aan te melden. Het is juist belangrijk, dat je zorgt voor een gevarieerd linkprofiel.

Bekijk hier 9 linkbuilding tips.

Tip 3) Schrijf betere teksten:
Goede teksten op een website, zijn van groot belang. Zodra je regelmatig nieuwe pagina’s schrijft van meer dan 1.000 woorden,  voorzien van een degelijke On-page SEO en relevante informatie, zal dit een positieve invloed hebben op de DA.

Tip 4) Zorg voor een heldere websitestructuur en sterke links:
Door een heldere navigatie binnen je site te hanteren en relevante koppelingen te maken naar pagina’s en artikelen over eenzelfde onderwerp, kun je zorgen voor sterkere links op je website. Maak hierbij gebruik van beschrijvende anchor teksten en Breadcrumbs (broodkruimels) om de structuur van de website te verduidelijken.

Tip 5) Zorg voor meer Sociale koppelingen:
Er wordt tegenwoordig zeer veel waarde gehecht aan Social Media. Dat betekent dat het aantal Google +1’s, Twitter Re-Tweets en Facebook Likes, erg belangrijk zijn. Door te zorgen dat de inhoud van je website meer wordt opgemerkt door authentieke gebruikers van Social Media (dus geen bots), kun je ervoor zorgen dat de DA van je website toeneemt.

Genereer meer aankopen, aanvragen en/ of contactmomenten

Bovenstaande tips kun je in acht nemen om de DA van je website te verbeteren. Zodra je een DA van 30 of hoger hebt gerealiseerd, zul je merken dat de website aanzienlijk beter vindbaar is in zoekmachines en de bezoekersaantallen op je website toenemen. Mocht je andere tips of opmerkingen hebben om de DA en PA te verbeteren, horen wij dat graag.

Contact opnemen

Als je zelf weinig kennis bezit en/ of capaciteit in huis hebt om deze 5 tips op te volgen, dan helpt Saleswizard je daar graag bij. Onze prioriteit is om meer bezoekers naar je website te krijgen en te zorgen dat er meer aankopen, aanvragen en/ of contactmomenten ontstaan. Vul het contactformulier in of neem contact op via onze contactgegevens en laat ons het werk doen waar wij goed in zijn.

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?