Pagerank Update 2013, verrassend! | Saleswizard
Pagerank

Pagerank Update 2013, verrassend!

google

Geschreven door
Frank Krepel

Bijgewerkt op
26 februari, 2024

Pagerank update 2013 uitgerold! Op de valreep van 2013 en op een moment dat niemand het meer verwachtte, is hij er toch nog: Een nieuwe Google Pagerank Update 2013.  Eigenlijk was de Pagerank Update al voorspeld rond juni/juli maar toen deze niet werd uitgerold, deden er steeds geruchten de ronde dat Google de Pagerank niet meer zou updaten. Ook van Google werknemers zelf kwamen deze geruchten, zoals je hier kan lezen. De Pagerank Update is nog maar enkele uren geleden uitgerold, dus echt veel is er nog niet over bekend.

Wat is Google Pagerank?

Google heeft de Pagerank bedacht als een getal van 0(niet belangrijk)-10(wel belangrijk) om aan te geven hoe belangrijk een website is. Daarbij speelt niet alleen het saldo van inkomende links en uitgaande links van een website een rol maar ook de kwaliteit van de website zelf. De afgelopen 10 jaar zijn er echter veel meer factoren bij gekomen en is dit getal minder belangrijk geworden. Vandaar ook de speculaties dat Google de Pagerank zou afschaffen. Google zelf heeft daar ook op gehint omdat de focus van veel webmasters op dat getal kwam te liggen terwijl de overal kwaliteit en inhoud voor Google een grotere rol speelt.

Hoe kan je de Pagerank checken?

Je kan de Pagerank van je website checken door de Google Toolbar te installeren of door deze website te bezoeken, waar je tegelijk ook het aantal inkomende links kan vergroten. Als je meerdere websites hebt, kan je deze tegelijk checken via een masspagerankchecker.

Heeft een hogere of lagere Pagerank invloed op mijn posities?

Een lagere Pagerank betekent niet automatisch lagere posities. Een hogere pagerank betekent dus omgekeerd ook geen hogere positie in Google. Het is echter wel zo dat de Pagerank Update 2013 indirect invloed heeft. Als je positie te danken is aan een of meerdere inkomende links met een hoge pagerank die nu met de pagerank update zijn gedaald, kan dat wel invloed hebben op de positie van je website. Tegenwoordig worden deze effecten volgens ons al eerder verwerkt. Google verwerkt de Pagerank mutaties dagelijks en maakt deze maar eens in de drie/vier maanden bekend. En dus heeft deze pagerank update 2013 geen of weinig invloed op zoekmachine posities. Tegenwoordig is het begrip Domain Authorithy veelzeggender dan pagerank.

Wat is Domain Authorithy?

Domain Authority is een nieuw getal dat de belangrijkheid van een website op dezelfde manier meet als Google dat doet. Ook aan de hand van inkomende en uitgaande links, maar dan geavanceerder. Het soort link, de relevantie etc spelen daarbij ook een grote rol. De Domain Authority kan je bijvoorbeeld hier checken. In een eerder blog heb ik geschreven hoe je de domain authority kunt verbeteren, meer lezen kan je hier.

Hulp bij zoekmachine optimalisatie?

Heb je hulp nodig bij de optimalisatie bij je website, wil je een hogere Pagerank, Domain Authority of wil je gewoon beter gevonden worden met je website? Bel mij via 088-7709999 of vul gewoon het formulier in. Vond je dit artikel nuttig, vergeet het niet te delen. Het hele leven draait om delen …

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?