Wat is linkbuilding en waarom is het zo belangrijk?

Linkbuilding is het actief verkrijgen van links naar je website. Linkbuilding is, zo blijkt uit  verschillende onderzoeken, voor ongeveer 45% van belang voor de positionering van je website in Google. Deze factor kan 100% worden als je op de verkeerde manier linkbuild. Verkeerde linkbuilding kan er namelijk voor zorgen dat je website helemaal of gedeeltelijk uit de index van Google wordt verwijderd. Oppassen dus…

Linkbuilding maakt je website beter vindbaar

Linkbuilding kan op verschillende manieren:

 • Links op startpagina’s en directory’s
 • Links in artikels die je hebt geplaatst op blogs
 • Links afkomstig van social media
 • Linkbuilden op forums
 • Links via linkpartners
 • Links die je ruil met anderen
 • Links afkomstig van reacties/comments

Sinds mei 2012 heeft Google, met de introductie van de Penguin update, de spelregels van linkbuilding flink veranderd. Was het voor deze datum vooral van belang gewoon veel links te verkrijgen, nu ligt dat veel complexer. Hierna zetten wij de belangrijkste zaken voor je op een rij.

Penguin Proof linkbuilding

Nog steeds is linkbuilding de belangrijkste factor voor het verkrijgen van posities van je website. De manier waarop je dat moet doen, is echter wel flink veranderd. Hoe je in elk geval niet moet linkbuilden hebben we hier beschreven. Voor linkbuilding met kwaliteit en die zogenaamd Penguin Proof is, hanteren wij de volgende richtlijnen:

1. Zorg voor een gevarieerd linkprofiel qua inhoud, websites en linktekst
2. Gebruik  meerdere woorden, naast jouw belangrijkste zoekterm, om te linken naar je website
3. Link vooral op websites die relevant zijn voor jouw website en de gebruiker
4. Geef de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit, dus liever 1 hoge PR link dan 100 links op startpagina’s met een PR van 0
5. Vermijd het linken op ‘spammy’ websites waar jij je link kunt vermelden, plaats alleen links op kwaliteitswebsites
6. Spreid het linkbuilden, elke dag/week enkele links is beter dan 1 dag veel links verkrijgen
7. Wees terughoudend met partner links, als je dat al doet, gebruik dan A-B-C linkbuilding om te ruilen
8. Schrijf veel en goede artikelen over je website en voeg alleen links toe die handig zijn voor de lezer
9. Kijk naast de PR van websites vooral naar de Domain Authority (DA) van de website waarop je een link plaatst
10. Besteed meer tijd aan goede inhoud op je eigen website dan aan linkbuilding alleen

Richtlijn nummer 10 is sinds alle updates van Google steeds belangrijker geworden. Heb je een zeer goede website met een goede inhoud, dan zorgen enkele goed geplaatste links al voor een hoge positionering in Google. Heb je daarentegen een website met weinig inhoud en wil je enkel op 1 bepaald woord hoog ranken, dan zal dat tegenwoordig ook met veel links niet meer lukken. Een goede website is dus prioriteit nummer 1 als je gaat linkbuilden.

Het belang van goede anchorteksten

Anchortekst is de tekst waarop je kan klikken op de link die naar je website verwijst. Voor de Penguin Update was het een veel voorkomende praktijk om het woord of de woordcombinatie waarop je gevonden wilde worden, veel te gebruiken in je links. Dat heet exact keyword linkbuilding. Je links komen exact overeen met de woorden waarop je gevonden wil worden. Dat is nu niet meer zo verstandig. Als je meer dan 10% exact keyword links gebruikt, dan zit je al snel in de gevarenzone. Logischer is het om de titel van je pagina te linken. Eigenlijk net zoals in een boek de referenties staan vermeld. In het blog “Welke ankertekst kan je het beste gebruiken voor linkbuilding?” staat dit uitgebreid beschreven en toegelicht. Veel positie 1 websites hebben relatief veel links met de titel van de bestemmingspagina.

Linkbuilding uitbesteden

Voor verschillende bedrijven verzorgen wij de linkbuilding. Bedrijven besteden de linkbuilding geheel, gedeeltelijk of op basis van no-cure-no-pay basis aan ons uit. Wij bieden je de volgende voordelen, want wij:

 • werken niet op basis van uurtje/factuurtje, alles geschiedt op basis van resultaat
 • zijn de beheerder van honderden expertblogs met hoge PageRank
 • verzorgen de linkbuilding handmatig en volledig in eigen beheer
 • zijn een allround seobedrijf en bieden je seo-webdsign, seo-copywriting en seo-linkbuilding
 • werken op basis van no-cure-no-pay linkbuilding
 • zijn leverancier van verschillende seobedrijven die de linkbuilding aan ons uitbesteden

Omdat wij de positionering in Google beheren voor honderden klanten, weten wij precies welke mix van linkbuilding activiteiten goed werkt. Dat kan per woord, branche, website of plaats verschillen en daarom is er ook niet 1 aanpak die werkt voor alle soorten klanten en websites. Voor elke klant stellen wij daarom een een goede linkbuilding strategie op. Hier kan je daar meer over lezen.

Unieke effectieve aanpak

In de loop der jaren hebben wij een unieke aanpak ontwikkeld die enerzijds voldoet aan de richtlijnen van Google en anderzijds toch net die voorsprong geeft op je concurrenten om beter gevonden te worden. Onze aanpak bestaat uit de volgende stappen. Wij:

 1. Optimaliseren en vernieuwen de website;
 2. Schrijven extra inhoud voor op de website;
 3. Passen de bestaande inhoud aan en optimaliseren deze
 4. Stellen een linkbuilding strategie op;
 5. Melden de website aan bij startpagina’s en directory’s;
 6. Schrijven en posten relevante artikelen over de website;
 7. Wij monitoren de voortgang aan de hand van geïndexeerde links en positie Google.

Voor het schrijven en posten van nuttige artikelen, hebben wij verschillende goede websites ontwikkeld met een uitstekende autoriteit op verschillende terreinen zoals bouw, dienstverlening, internet, webshops, kleding, gezondheid, etc. Daarnaast beschikken wij over verschillende goede auteurs met journalistieke achtergrond die goede artikelen schrijven.

Offerte Ontvangen?

Graag kijken wij gratis en vrijblijvend naar je website en doen je een voorstel voor de juiste linkbuilding aanpak. Als je alleen geïnteresseerd bent in een linkbuilding pakket, kijk dan op deze pagina. Voor een goed advies en vrijblijvende offerte bel naar 088-7709999. Of laat even een bericht achter via het formulier op deze website.