Website Optimalisatie maakt je website beter vindbaar

Website optimalisatie heeft als doel je website op 1 of meerdere woorden beter vindbaar maken in Google. Website optimalisatie is de laatste jaren steeds complexer geworden. Nog maar enkele jaren geleden volstond het om de woorden waarop je gevonden wilde worden vaker te noemen op je website. Nu vergt het veel meer kennis en werk. Wanneer wij de optimalisatie van je website onderhanden nemen, dan volgen wij de volgende stappen:

Website optimalisatie uitbesteden

1. Zoekwoorden Analyse

De basis van het optimaliseren van een website wordt gelegd door een goede zoekwoorden analyse. Met behulp van deze analyse stel je de belangrijkste woorden vast waarop jouw klanten zoeken en die voor jouw bedrijf relevant zijn. Wij gebruiken daarvoor het zoekwoorden hulpprogramma van Google, een concurrentie analyse en Google zelf. In het zoekwoorden hulpprogramma van Google kan je per zoekterm opvragen hoe het vaak het wordt gezocht. En hoeveel daar gemiddeld voor wordt betaald als je wil adverteren. Een goedkoop woord dat veel wordt gezocht, is minder interessant dan een duurder woord dat minder wordt gezocht. Door de geselecteerde woorden in Google zelf op te zoeken, kan je controleren of je concurrenten daarop worden gevonden. Ook tref je onderaan de pagina suggesties van Google. Ook op deze woorden en variaties kan jij je meestal richten. Zo stel je een volledige en relevante lijst op met zoekwoorden.

2. Content Analyse & Creatie

Op basis van de zoekwoorden analyse, stellen wij aan de hand van je huidige website vast welke content (inhoud) op de website nog ontbreekt of nog niet optimaal is. Wij maken een opzet van de optimale site structuur en zorgen dat voor elk belangrijk woord of woordgroep een pagina wordt geschreven en op de website wordt toegevoegd. Het schrijven van SEO teksten wordt gedaan door één van onze tekstschrijvers. Het is een vak apart om enerzijds teksten te schrijven die geoptimaliseerd zijn voor Google en anderzijds nog prima lezen en leiden tot conversie op je website.

3. On Page Optimalisatie

Zodra de seoteksten zijn geschreven kunnen deze op de juiste manier aan de website worden toegevoegd. Daarbij is het belangrijke de juiste onderdelen van de pagina te voorzien van de juiste tags. Daarmee maak je het makkelijker voor Google en andere zoekmachines, onderdelen van je pagina te onderscheiden en te herkennen zoals de volgende metatags:

  • Paginatitel : <head>Laat hier je belangrijkste zoekwoord terugkomen</head>
  • Kopteksten : <H1>Gebruik ook hier je belangrijkste zoekwoord en variaties</H1>
  • Subkop teksten <H2>, <H3>, <H4>
  • Afbeeldingen <img src=”Jouw-target-zoekwoord.png” alt=”Jouw Target Zoekwoord” />
  • Vetgedrukte tekst <b>Markeer een zin met je zoekwoord als vetgedrukt</b>
  • Meta Description <meta name=”description” content=”Deze tekst beschrijft waar je pagina over gaat en staat onder de paginatitel in je Google zoekresultaat. Laat ook hier je belangrijkste zoekwoorden terugkomen.”>
  • Links <a href=”http://www.jouwwebsiteurl.nl/zoekmachine-marketing”>Zo plaats je relevante links op je pagina</a>

4. Koppeling aan het Search Console en Google Analytics

Door je website op de juiste manier te koppelen aan het Google Search Console, maak je het Google gemakkelijker de inhoud van je website te vinden en te indexeren. Ook word je op de hoogte gehouden van optimalisatiemogelijkheden en fouten op je website. Google Analytics maakt het mogelijk het gedrag van bezoekers op je website te analyseren. Deze gegevens kan je weer gebruiken om je website verder te optimaliseren.

5. Technische website optimalisatie

Techniek van je website wordt steeds belangrijker om goed gevonden te worden. Vooral de snelheid en de veiligheid van je website zijn belangrijk. De veiligheid wordt onder andere bepaald door de installatie van een SSL Certificaat op je website en of CMS wel regelmatig wordt geüpdatet. De snelheid van je website is een andere belangrijke factor die nog belangrijker wordt als Google overstapt op Mobile First: de update waarbij de mobiele website als uitgangspunt wordt gebruikt voor de positiebepaling van je website.

6. Onderhoud

Om de vindbaarheid van je website optimaal te houden, is onderhoud van je website en backlinks van belang. Aan de hand van rankingrapporten en google analytics, evalueren wij regelmatig de site performance. Het is mogelijk de vindbaarheid te verbeteren door wijzigingen op de website zelf aan te brengen. Bijvoorbeeld door interne links of door het vaker noemen van zoekwoorden in titels, tekst of metatags. Daarnaast is het ook mogelijk om met behulp van backlinks de posities te verbeteren. Deze activiteit bieden wij aan in de vorm van een abonnement.

Meer bezoekers op je website

Heb je een mooie website, maar geen of te weinig bezoekers op je website? Besteed dan meer aandacht aan website optimalisatie. Website Optimalisatie zorgt ervoor dat je website beter wordt gevonden door mensen die naar producten of diensten van jouw bedrijf op zoek zijn. Door je website te optimaliseren voor Google wordt deze op belangrijke zoekopdrachten en zoektermen beter gevonden. Saleswizard verzorgt deze Google optimalisatie en maakt bedrijven beter vindbaar.

Website Optimalisatie Uitbesteden

Overweeg je jouw website te optimaliseren? Vraag om vrijblijvend advies van Saleswizard. Inmiddels hebben wij ruim 600+ websites geoptimaliseerd en topposities bereikt voor onze klanten. Wil je ook beter gevonden worden en meer bezoekers op je website? Vul het formulier in en we geven je alle informatie om te beginnen met website optimalisatie!