Website optimalisatie uitbesteden

Website optimalisatie heeft als doel je website op 1 of meerdere woorden vindbaar maken in Google. Optimalisatie is de laatste jaren steeds complexer geworden. Nog maar enkele jaren geleden volstond het om woorden vaker te noemen op je website en te voorzien van de juiste metatags. Of om veel links te verkrijgen. Nu vergt het veel meer kennis en werk. Wanneer wij jou de website optimalisatie uit handen nemen, dan verzorgen wij de volgende activiteiten:

 1. zoekwoorden analyse
 2. content analyse en creatie
 3. on page website optimalisatie
 4. Google koppelingen
 5. technische optimalisatie
 6. onderhoud en websitepromotie

Ja, ik wil graag meer informatie

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer bezoekers op je website

Heb je een mooie website, maar geen of te weinig bezoekers? Besteed dan meer aandacht aan website optimalisatie. Website optimalisatie maakt je website beter vindbaar voor mensen die naar producten of diensten van jouw bedrijf op zoek zijn. Door je website te optimaliseren voor Google wordt deze op belangrijke zoekopdrachten en zoektermen beter gevonden. Saleswizard verzorgt deze Google website optimalisatie en neemt je alles van a tot z uit handen.

online marketeers in overleg 2

13

jaar experts in full service
online marketing

web developers in overleg vierkant

1. Zoekwoorden analyse

De basis van het optimaliseren van een website is een goede zoekwoorden analyse. Met behulp van deze analyse stel je de belangrijkste woorden vast waarop jouw klanten zoeken. Woorden die voor jouw bedrijf relevant zijn. Het zoekwoorden hulpprogramma van Google is een belangrijk hulpmiddel. Verder voeren we een concurrentie analyse uit en raadplegen we Google zelf.

In het zoekwoorden hulpprogramma van Google kan je per zoekterm opvragen hoe vaak er op het woord wordt gezocht. En hoeveel je daar gemiddeld voor moet betalen als je wil adverteren. Een goedkoop woord dat veel wordt gezocht, is minder interessant dan een duurder woord dat minder wordt gezocht. Focus dus op de duurdere zoekwoorden.

Door de geselecteerde woorden in Google zelf op te zoeken, kan je controleren of je concurrenten daarop worden gevonden. Ook tref je onderaan de pagina suggesties van Google. Ook op deze woorden en variaties kan jij je richten. Zo stel je een volledige en relevante lijst op met zoekwoorden. Hierna structureren wij de woorden die bij elkaar horen en ordenen wij deze op volgorde van belangrijkheid. Deze lijst is de basis van je contentstrategie en voor website optimalisatie.

2. Content analyse & creatie

Op basis van de zoekwoorden analyse, stellen wij aan de hand van je huidige website vast welke content (inhoud) op de website nog ontbreekt of nog niet optimaal is. Wij maken een opzet van de optimale site structuur. Voor elk belangrijk zoekwoord of verzameling van gerelateerde woorden schrijven wij een aparte pagina. Zo’n pagina moet minimaal 300 woorden en soms ook wel 2000 woorden bevatten. Een van onze tekstschrijvers schrijft deze SEO teksten. Het is een vak apart om enerzijds teksten te schrijven die geoptimaliseerd zijn voor Google. En anderzijds nog prima lezen en leiden tot conversie op je website.

3. On page website optimalisatie

Zodra wij de SEO-teksten hebben geschreven, voegen wij de teksten op de juiste manier toe aan de website. Daarbij is het belangrijk de juiste onderdelen van de pagina te voorzien van de juiste tags. Zo maak je het makkelijker voor Google en andere zoekmachines om onderdelen van je pagina te onderscheiden en te herkennen. Zoals de volgende metatags:

 • Paginatitel: <H1>Gebruik ook hier je belangrijkste zoekwoord en variaties</H1>
 • Subkop teksten: <H2>, <H3>, <H4> en <H5>
 • Afbeeldingen: <img src=”Jouw-target-zoekwoord.jpg” alt=”Jouw target zoekwoord” />
 • Vetgedrukte tekst: <b>Markeer een zin met je zoekwoord als vetgedrukt</b>
 • Meta description: <meta name=”description” content=”Deze tekst beschrijft waar je pagina over gaat en staat onder de paginatitel in je Google zoekresultaat. Laat ook hier je belangrijkste zoekwoorden terugkomen.”>
 • Links: <a href=”http://www.jouwwebsiteurl.nl/zoekmachine-marketing”>Zo plaats je relevante links op je pagina</a>
websites webshops laten groeien vierkant

4. Koppeling aan Search Console en Google Analytics

Door je website op de juiste manier te koppelen aan Google Search Console, maak je het Google gemakkelijker de inhoud van je website te vinden en te indexeren. Ook kan je mogelijke fouten ontdekken of extra seo mogelijkheden toepassen. Met Google Analytics kan je het gedrag van bezoekers op je website te analyseren. Deze gegevens gebruiken wij weer om je website verder te optimaliseren. Dit zijn de belangrijkste 6 functies van Google analytics.

5. Technische website optimalisatie

Techniek van je website is steeds belangrijker om goed gevonden te worden. Het is niet alleen belangrijk dat een website er goed uitziet, de website moet ook goed zijn opgebouwd en geprogrammeerd. Vooral de snelheid en de veiligheid van je website zijn belangrijk. De veiligheid wordt onder andere bepaald door de installatie van een SSL Certificaat op je website en of je CMS wel regelmatig wordt geüpdatet. De snelheid van je website is een andere belangrijke factor die nog belangrijker wordt als Google overstapt op Mobile First: de update waarbij de mobiele website als uitgangspunt wordt gebruikt voor de positiebepaling van je website.

6. Onderhoud

Om de vindbaarheid van je website optimaal te houden, is onderhoud van je website en backlinks van belang. Aan de hand van rankingrapporten en Google Analytics, evalueren wij regelmatig de site performance. Het is mogelijk de vindbaarheid te verbeteren door wijzigingen op de website zelf aan te brengen. Bijvoorbeeld door interne links of door het vaker noemen van zoekwoorden in titels, tekst of metatags. Daarnaast is het ook mogelijk om met behulp van backlinks de posities te verbeteren. Deze activiteit bieden wij aan in de vorm van een abonnement.

PARTNER

We zijn partner van diverse platformen

Icon_Hosting

Website optimalisatie uitbesteden

Overweeg je jouw website te optimaliseren? Vraag om vrijblijvend advies van Saleswizard. Inmiddels hebben wij ruim 600+ websites geoptimaliseerd en topposities bereikt voor onze klanten. Wil je ook beter gevonden worden en meer bezoekers op je website? Vul het formulier in en we geven je alle informatie om te beginnen met website optimalisatie!