Bovenaan staan in Google

Je website hoog in Google? Een slimme zet! Want adverteren in Google wordt alsmaar duurder. Sinds de start van Google Adwords zijn de klikprijzen met wel 14.000% gestegen. Investeer daarom in een betere vindbaarheid van je website. Zorg dat je website bovenaan komt te staan in Google!

Ja, ik wil graag meer informatie

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat levert een hoge positie in Google je op?

Het antwoord op deze vraag varieert per zoekopdracht en per positie. Zie ook het artikel “Tellen organische kliks nog wel mee in Google?“.

Met behulp van de zoekwoordenplanner in Google (dat is de tool in Google Adwords waarmee je het zoekvolume kan onderzoeken), kan je onderzoeken hoe vaak een zoekterm wordt gezocht en wat het gemiddeld zou kosten als je daarop zou adverteren. Bij de zoekopdracht “hoog in Google” bijvoorbeeld worden advertenties 260 keer geklikt en een klik kost gemiddeld €7,16 per klik. Elke gratis klik zou dus €7,16 besparen.

mockup desktop teksten 1

Vanaf €29,50 p/m

Hoeveel kliks levert positie 1 op

Het percentage kliks op advertenties is 62%. Het percentage organische en dus gratis kliks is 38%. Bij de zoekopdracht “hoog in Google” zijn er dus 159 kliks ’te verdienen'(38:62=x:260, x=159). De kliks worden verdeeld over positie 1 t/m 10. De eerste positie verkrijgt 31% van de kliks. Uitgaande van het voorbeeld levert een positie 1 ons dus 49 kliks per maand op(31%*159=49).

Bespaar honderden euro’s aan advertentiekosten

De eerste positie levert in dit voorbeeld dus 49 kliks op en bespaart daarmee € 352 aan advertentiekosten. Het is uiteindelijk weer afhankelijk van de respons en conversie op de pagina wat de uiteindelijk opbrengsten zijn. Maar het voorbeeld maakt wel duidelijk dat de opbrengsten van een hoge positie in Google aanzienlijk zijn.

Hoe kom je hoog in Google?

Alhoewel Google geen openheid van zaken geeft, blijkt uit diverse onderzoeken dat de belangrijkste rankingfactoren zijn:

  1. een kwalitatief goede website- en pagina inhoud die goed aansluit bij de zoekopdracht;
  2. een technisch geoptimaliseerde website die snel, veilig en gebruiksvriendelijk is;
  3. een hoge autoriteit van de website door relevante links naar die website verwijzen.

Samengevat kom je dus hoger in Google als je de website voorziet van de juiste inhoud, de website technisch Google-vriendelijk maakt en ervoor zorgt dat de juiste andere websites naar jouw website linken.

Marketeer-aan-het-werk-vierkant

Kan je zelf ervoor zorgen dat je website hoger komt in Google?

Ja, dat kan. Alhoewel de meeste bureaus je graag anders doen geloven, is het niet heel erg moeilijk om hoger in Google te komen. Het is wel veel werk en wellicht dat je enkele technische zaken wel beter kunt uitbesteden. Maar uiteindelijk kun je het dus ook prima zelf. Wij hebben al meerdere mensen geholpen en opgeleid. En bieden verschillende praktische workshops en cursussen aan. Daarmee kan je direct zelf aan de slag! Maar vergis je niet in de arbeidsintensiviteit van het werk. Je bent er vaak dagen mee bezig en het resultaat laat zich pas op de lange termijn meten. Ook vergt het werk wel enige handigheid, creativiteit en ervaring. Vandaar dat de meeste bedrijven ervoor kiezen de seo werkzaamheden uit te besteden.

Kan ik het ook helemaal uitbesteden?

Zeker kan dat. Voor inmiddels zo’n 1100 MKB bedrijven en zzp’ers regelen wij de vindbaarheid in Google. Wij nemen je daarbij alles uit handen waaronder het bouwen van de website, het schrijven van de teksten en het plaatsen van links naar de website. We maken concrete en meetbare afspraken en op basis daarvan vragen wij een lage maandelijkse vergoeding. Voordelen als je de zoekmachine optimalisatie uitbesteed aan Saleswizard zijn:

  • het webdesign en de vindbaarheid zijn in 1 keer goed geregeld;
  • je maakt gebruik van een echte specialist met kennis ervaring die altijd up-to-date is;
  • de garanties die worden geboden;
  • de combinatie met Facebook Marketing en adverteren in Adwords;
  • duidelijke tarieven en pakketten;
  • de laagdrempeligheid en no-nonsense werkwijze.

Saleswizard maakt het niet moeilijker dan het is. Geen gebruik van ingewikkelde termen en onbegrijpelijke rapporten. Als je gewoon hoog in Google wilt komen met je website, kunnen wij dat voor je regelen. Zo eenvoudig is het!

online marketeers in overleg 2

13

jaar experts in full service
online marketing

web developers in overleg vierkant
PARTNER

We zijn partner van diverse platformen

Icon_Hosting

Hoog in Google? Vraag nu vrijblijvende advies!

Wil je weten hoe jouw website hoger in Google kan komen? Wij geven je graag vrijblijvend advies. We verzorgen een volledige scan van je website zodat je precies weet wat je moet doen om beter vindbaar te worden. Wil je direct aan de slag? Dat kan! We bieden je diverse doe-het-zelf cursussen of optimalisatie pakketten. Vul het formulier in op deze pagina of informeer via de chat! Wij zijn je graag van dienst!