Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten | Saleswizard
Facebook

Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten

Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten

Geschreven door
Michelle Ellis

Bijgewerkt op
15 februari, 2024

Hoe maak je een Facebook winkel aan?

Heb jij een eigen website of webshop en wil je snel producten verkopen, maar heb je geen idee hoe dit moet? En beschik je over een Facebook pagina of weet je hoe je deze aanmaakt? Dan kun je binnen 10 minuten je eigen Facebook winkel en Instagram winkel maken. In dit blog leg ik je stap-voor-stap uit hoe je dit doet!

Facebook en Instagram zijn inmiddels meer dan een leuke manier om met vrienden en familie te socializen. Het zijn krachtige platforms om op te adverteren en om een winkel op te zetten. Facebook biedt verschillende mogelijkheden om dit te doen. Eén daarvan is het aanmaken van een Facebook winkel en Instagram winkel via de Facebook Business Manager.

Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten – inhoud

In dit blog behandel ik de volgende onderdelen over het aanmaken van een Facebook winkel:

  1. Wat is een Facebook winkel of Facebook store?
  2. Gratis winkel aanmaken in Facebook business manager
  3. Waarom een Facebook winkel aanmaken?
  4. Hoe maak je een Facebook store?
  5. Wat moet je doen om je Facebook winkel succesvol te maken?
  6. Voordelen van een Facebook winkel
  7. Hulp bij instellen Facebook shop en Instagram shop
Gratis Facebook winkel

Wat is een Facebook winkel of Facebook store?

Facebook biedt de mogelijkheid voor bedrijven om een gratis online winkelomgeving toe te voegen, waarmee je producten kunt laten zien in jouw bedrijfsprofiel. Het is een soort externe e-commerce winkel waar mensen jouw winkel kunnen bezoeken, door je assortiment heen kunnen scrollen, aankopen kunnen doen en je merk kunnen leren kennen.

Wil jij de nieuwste items uit jouw winkel of webshop online beter zichtbaar maken voor potentiële klanten? En wil je informatie over producten tonen op Social Media platformen zoals Instagram en Facebook? Dit is een fluitje van een cent met een eigen Facebook winkel. Dus waar wacht je nog op? Maak jouw Facebook winkel aan de hand van dit blog en ga verkopen op Facebook.

Gratis winkel aanmaken in Facebook business manager

Je maakt jouw Facebook winkel aan in Handelsbeheer in de Business Manager van Facebook (een platform waarmee je jouw voorraad en verkoop op Facebook beheert). Je hebt hiervoor wel een Facebook pagina en een Facebook bedrijfspagina nodig. Hier voer jij jouw producten in met afbeeldingen en een link naar de website. In het shopping gedeelte kun jij jouw eigen collecties maken om jouw producten overzichtelijk te tonen aan de klant. Ook kun je de producten taggen in je Facebook winkel.

Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten

Waarom een Facebook winkel aanmaken?

Voor een bedrijf is een Facebook winkel de ideale manier om extra omzet te genereren en meer uit jouw bedrijfspagina te halen. Je bereikt meer potentiële klanten door producten aan te bieden op Facebook. De drempel om bij jou te bestellen is lager omdat klanten Facebook niet hoeven te verlaten. Ze kunnen shoppen terwijl ze door Facebook of Instagram aan het scrollen zijn en je kunt redelijk eenvoudig je voorraad beheren door producten te importeren uit je webshop. Het doel van de Facebook winkel voor bedrijven is volgens Mark Zuckerberg als volgt: “Het winkelen naadloos maken, zodat iedereen, van eigenaren van kleine bedrijven tot wereldwijde merken, onze app kan gebruiken om makkelijk contact te leggen met klanten.”

Hoe maak je een Facebook store?

Je maakt jouw winkel in Handelsbeheer, een onderdeel van Facebook Business Manager, een platform waarmee je jouw voorraad en verkoop op Facebook en Instagram beheert. Volg de stap-voor-stap-handleiding hieronder om je eigen Facebook store aan te maken.

Stap 1: Maak een Facebook pagina aan

Voordat je een Facebook/Instagram winkel kunt aanmaken, moet je een zakelijke pagina hebben. Als je die nog niet hebt, kun je die aanmaken door naar de startpagina van Facebook te gaan en te klikken op “Pagina maken” rechts bovenaan in het menu. Volg de instructies op het scherm en zorg ervoor dat je de pagina volledig invult met accurate informatie over jouw bedrijf. Krijg je het niet voor elkaar? Volg dan de stappen in ons blog: Facebook bedrijfspagina aanmaken.

Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten

Stap 2: Maak een Facebook Business Manager account aan

Om toegang te krijgen tot de Facebook/Instagram winkel tools moet je een Facebook Business Manager account aanmaken. Dit is de centrale plaats waar je al jouw zakelijke activiteiten op Facebook kunt beheren. Het enige wat je nodig hebt, is een Facebook-account en een zakelijke pagina. Ga naar business.facebook.com, maak hier een account aan en volg de instructies op het scherm.

Mocht je al een pagina en catalogus hebben en deze beheren met een Facebook Bedrijfsmanager-account? Dan moet je de beheerder van het account zijn. Zorg dat je ook toestemming hebt voor het beheren van zowel de pagina als de catalogus. Alleen dan kan je alles instellen.

Stap 3: Maak een Facebook/Instagram winkel aan

Wanneer je eenmaal een zakelijke pagina en een Facebook Business Manager account hebt, kun je een Facebook/Instagram winkel aanmaken. Hiermee kun je producten rechtstreeks in jouw Facebook-pagina laten verschijnen en ze promoten via advertenties.
Om dit te doen, ga je naar de pagina “Jouw winkel maken” of naar de volgende link in Facebook https://www.facebook.com/commerce_manager/onboarding_landing. Verkoop je ook al producten via BigCommerce, Shopify of een ander platform? Dan kun jouw producten toevoegen en laten synchroniseren om een shop te maken. Aan de rechterkant kun je klikken op “Een partnerplatform synchroniseren” en vervolgens ga je naar jouw website om de configuratie te voltooien. Klik op “volgende”.

Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten

Stap 4: Kies een gewenste betaalmethode

Kies vervolgens een gewenste betaalmethode en klik op “volgende”. Om te verkopen via een Facebook bedrijfspagina, kies je een pagina of maak je een nieuwe. Sla deze stap over als je alleen wilt verkopen via Instagram-winkels. Voor het verkopen op Instagram, selecteer je jouw Instagram-bedrijfsaccount. Klik op “volgende” en selecteer het Facebook Bedrijfsmanager-account dat je hebt aangemaakt. Als het goed is heb je nog geen catalogus. In de volgende stap gaan we verder in op hoe je een catalogus kunt aanmaken. Je kunt jouw artikelen later toevoegen, nadat je jouw winkel hebt ingesteld bij het tabblad toevoegen. Controleer jouw winkelgegevens, bekijk de verkopersovereenkomst en ga hiermee akkoord. Klik daar tot slot op “Configuratie voltooien”.

Stap 5: Het instellen van je winkel en producten toevoegen

De winkel is nu gemaakt. En je bent bijna klaar om te gaan verkopen op Facebook. Tijd om invulling te gaan geven aan jouw winkel. Je hebt een catalogus nodig om te kunnen adverteren of om artikelen te kunnen verkopen op Instagram en Facebook. Een catalogus bevat gegevens over alle artikelen die je wilt promoten.
De eerste stap is daarom om een catalogus aan te maken. Voeg vervolgens je artikelen toe. Je kunt kiezen uit verschillende manieren om artikelen aan je catalogus toe te voegen, zoals:

 • Handmatig producten toevoegen en producten beheren bij het tabblad toevoegen
 • Artikelen in bulk uploaden via een gegevensoverzicht (spreadsheet)
 • Een Facebook-pixel gebruiken om artikelen te importeren vanaf je website. Dit is een pixel die gemakkelijk de voorraad bijhoudt.

Wanneer je nieuwe items wilt toevoegen aan je catalogus, is het noodzakelijk om gedetailleerde informatie te verstrekken over elk item, zodat deze kan worden weergegeven in je winkel. Dit kun je doen bij het tabblad toevoegen. Hierbij kun je denken aan:

 • De titel
 • Meerdere afbeeldingen
 • Productbeschrijving kopiëren
 • Beschikbaarheid
 • Merk
 • Staat
 • Prijs
 • Soort producten
 • Beschikbare verzendopties
 • Andere relevante gegevens
Gratis Facebook winkel aanmaken in 10 minuten

Stap 6: Het maken van een collectie

Producten moeten voldoen aan het advertentie- en handelsbeleid van Facebook. Je hebt de mogelijkheid om een collectie te maken. Een collectie is een groep producten die je wilt uitlichten in jouw online winkel en de aandacht wilt geven die ze verdienen. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om de vormgeving van jouw online winkel aan te passen naar wens.

Stap 7: De Facebook winkel publiceren

Ben je helemaal tevreden over je winkel? Klik dan op “publiceren” om je online winkel zichtbaar te maken voor anderen. Bij het tabblad winkel op de Instagram app en in Facebook wordt nu jouw winkelpagina getoond. Klanten kunnen nu jouw producten bekijken in de vertrouwde Facebook- of Instagram-omgeving jouw producten kopen.

Facebook en Instagram winkel

Wat moet je doen om je Facebook winkel succesvol te maken?

Het aanmaken van Facebook winkels via de Facebook Business Manager is een geweldige mogelijkheid om jouw producten aan potentiële klanten te presenteren. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je snel en gemakkelijk producten aan de Facebook shop pagina koppelen en ze promoten via advertenties. Vergeet niet jouw winkel bij te houden en klantvragen snel te beantwoorden. Zo zorg je voor tevreden klanten en een succesvolle Facebook en Instagram shopping.

Voordelen van een Facebook winkel

Een Facebook shop aanmaken voor je bedrijf heeft de volgende voordelen:

 1. Maak in 10 minuten je eigen online winkel en begin met verkopen op Facebook en Instagram.
 2. Enorm bereik, want jouw winkel is wereldwijd toegankelijk.
 3. Je kunt winkelervaringen creëren, die zowel op Facebook als Instagram werken.
 4. Je klanten kunnen shoppen zonder Facebook of Instagram te verlaten.
 5. Klantcontact verloopt eenvoudig via Facebook Messenger, Whatsapp of Instagram direct.
 6. Mogelijkheid om je winkel te promoten via verhalen en advertenties. Lees hier hoe je kunt adverteren op Facebook
 7. Statistieken geven inzicht in de prestaties van je winkel. Het aantal vertoningen, klikken en aankopen is voor elk product afzonderlijk te bekijken.
 8. Een Facebook winkel is helemaal gratis!

Hulp bij instellen Facebook shop en Instagram shop

Met deze handleiding kun jij aan de slag om jouw eigen Facebook shop en Instagram shop in te stellen en jouw Facebook shopping aantrekkelijk te maken. Wil jij daarnaast ook beter gevonden worden met jouw bedrijf in Google? Ga dan ook aan de slag met zoekmachineoptimalisatie voor jouw website. Neem hiervoor contact op met sales@saleswizard.nl en ontvang vrijblijvend advies!

Ja, neem contact op

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?