De 10 beste AI tools voor marketing [2024] | Saleswizard
Content Marketing, Online Marketing

De 10 beste AI tools voor marketing [2024]

De beste ai tools

Geschreven door
Teun van Willenswaard

Bijgewerkt op
10 april, 2024

10 AI tools voor marketing

Dat je er zonder zelfpromotie niet komt, weet je als ondernemer natuurlijk als geen ander. En ook dat goede online marketing geld en tijd kost, die je liever op een andere manier besteedt. Gelukkig bestaan er vandaag de dag handige AI tools voor marketing die door middel van automatiseren online gedrag positief kunnen sturen. Of je nu zzp’er bent, een eenmanszaak runt of meerdere werknemers onder je hebt, deze kunstmatige intelligentie hulpmiddelen zijn voor elke ondernemer handig. In dit blog vertel ik je meer over 10 AI tools voor marketing.

AI tool 1: ChatGPT

Eerste in het lijstje van AI tools voor marketing is ChatGPT. Dit is een programma van OpenAI waarvan je de naam ongetwijfeld al voorbij hebt horen komen. Het is dan ook zo’n beetje de bekendste van alle AI tools en applicaties. Je kunt deze AI tool vragen laten beantwoorden, maar ook teksten laten schrijven.

Heb je als ondernemer geen content marketeer in huis om goede teksten voor je website of social media posts voor je kanalen te schrijven? Dan kunnen AI tools voor marketing zoals ChatGPT je hier op verschillende manieren bij helpen. Zo kun je deze AI tool voor marketing een blog voor je laten schrijven, ideeën laten genereren voor blogs, laten ontwerpen of zelfs complete campagnes laten opzetten.

Hoe werkt ChatGPT?

Om ChatGPT als eerste in ons lijstje van AI tools voor marketing te gebruiken, maak je eerst eenvoudig, snel en gratis een account aan.
De 10 beste AI-tools voor marketing - ChatGPT

Zodra je je account hebt aangemaakt, kun je beginnen met ChatGPT opdrachten geven. Krijg je de melding ‘ChatGPT is at capacity right now’? Dan heeft ChatGPT last van erg veel internetverkeer. Dan zul je even moeten wachten tot de dienst weer beschikbaar is. Krijg je deze melding niet? Geef dan onderaan de pagina eenvoudig aan wat je wil dat de tool voor je doet.

Je schrijft dan een instructie voor ChatGPT. Dit wordt ook wel een prompt genoemd. Met de juiste prompt kun je jezelf uren werk besparen. Of je nu een blog wil laten schrijven voor op je website of een lijstje met suggesties voor de naam van een meubelzaak die je wil gaan openen.

Laat deze AI tool voor marketing een blog schrijven

Stel, je wilt een blog op je website met tips over het onderhouden en reinigen van stucwerk. Dan zou je de volgende instructie in kunnen voeren: “Schrijf een blog van 400 woorden met tips voor het onderhouden en reinigen van stucwerk.”

De 10 beste AI tools voor marketing - ChatGPT gebruiken

Klik op het Enter-icoontje en ChatGPT schrijft bijvoorbeeld het volgende voor je:

De 10 beste AI tools voor marketing - ChatGPT geneert een blog voor je

Eigen aanpassingen

Belangrijk om te onthouden is dat de schrijfkwaliteit van ChatGPT (vooralsnog) niet goed genoeg is om een-op-een over te nemen en te posten op je kanalen. Gebruik de resultaten van deze AI tool voor marketing dan ook als startpunt voor wat je van plan bent. Dit geldt overigens voor AI tools voor marketing in het algemeen.

Als je het blog uit het voorbeeld neemt, is het verstandig om dit blog na te lezen en er zelf de nodige aanpassingen aan te doen om deze te personaliseren. Zo zorg je ervoor dat datgene wat er staat ook echt klopt, dat je de gewenste tone of voice hebt en dat de online tool ook echt werkt.

Betaalde versie vs gratis versie

Naast de gratis versie van deze AI tool, is er uiteraard ook een betaalde variant: ChatGPT Plus. Deze online tool voor marketing heeft een aantal extra features. ChatGPT Plus werkt ook als er veel internetverkeer is, het genereert sneller resultaten voor je en het geeft je toegang tot een aantal extra functies. Denk hierbij aan het herkennen van dialecten, het reageren op emoties in tekst en image generation op basis van tekst met DALL E.

AI tool 2: Jasper (Jarvis)

Jasper, voorheen Jarvis, wordt door velen gezien als de beste AI schrijf tool voor marketing en content. Het is dan ook een populaire tool onder content marketeers. Jasper is – net als ChatGPT – een taalmodel. Bij Jasper ligt de kwaliteit echter een stuk hoger en heb je speciale templates om snel en efficiënt verschillende soorten nieuwe content te kunnen creëren.

Heb je snel een of meerdere e mails, een blog, Facebook posts, een persbericht of zelfs e books over een bepaald onderwerp nodig? Met wat handige kant en klare templates, schrijf je met deze online tool tot 80% sneller content. Je voorziet Jasper simpelweg van zogenaamde ‘Seed words’ (aanwijzingen), waarna de tool deze woorden analyseert en er zinnen, paragrafen en zelfs volledige documenten als suggesties van maakt.

Dit doet Jasper allemaal volgens de gewenste tone of voice en het onderwerp dat jij hebt ingevoerd. Zo produceert deze vorm van kunstmatige intelligentie een artikel van 1500 woorden in minder dan een kwartiertje tijd.

Hoe gebruik je Jasper als AI tool?

Begin door bij Jasper.ai een account aan te maken. Log in en ga vanuit je ‘Dashboard’ pagina links in het scherm naar de pagina ‘Templates’.

De 10 beste AI tools voor marketing - Jarvis templates

Je kiest hier gemakkelijk uit de kant en klare templates, afhankelijk van waar je voor wil schrijven. Zo kies je bijvoorbeeld de template ‘E-mail’ als je hulp wil bij het opstellen van een professionele e-mail. Je kunt ook kiezen voor ‘Social media’ als je wil dat Jasper een goede Instagram, Facebook of LinkedIn post voor je schrijft.

Of je kunt kiezen voor ‘Blog’ als je een goed blogartikel wil laten schrijven. Heb je al een blogartikel geschreven en wil je deze laten optimaliseren? Ook dat doet Jasper voor je! Laten we het blog dat ChatGPT voor ons geschreven heeft eens verbeteren. Ga hiervoor naar ‘Content improver’.

De 10 beste AI tools voor marketing - Jasper content improver

In het menu links vul je de blogtekst in die je geoptimaliseerd wilt hebben, de tone-of-voice, dat het om een blogpost gaat en dat je de tekst in het Nederlands wilt hebben.

De 10 beste AI tools voor marketing - Jasper improving content

Geef onderin aan hoeveel suggesties je wil dat Jasper genereert, klik onderin op ‘Generate content’ en Jasper toont rechts de 3 geoptimaliseerde teksten als suggesties. Kies hier de versie die je het beste vindt, loop de tekst even na om te personaliseren en klaar is Kees.

Een belangrijk aandachtspunt bij deze in ons lijstje van AI tools voor marketing, is dat Jasper uitsluitend tegen betaling te gebruiken is. Het genereren van teksten werkt met credits. Drie teksten genereren kost je dus meer credits dan wanneer je voor één of twee teksten kiest. Het genereren van meerdere teksten duurt uiteraard ook langer. Bedenk vooraf dus goed wat het doel van de tekst is en hoe goed hij moet zijn om sneller en goedkoper te werken.

De 10 beste AI tools voor marketing - Jarvis verbetert je tekst

Een groot voordeel van Jasper ten opzichte van ChatGPT, als je deze AI tools voor marketing vergelijkt, is dat de templates en de gegenereerde suggesties je helpen om de content van je voorkeur te maken. Als we bijvoorbeeld gaan naar de ‘Paragraph generator’, kun je eenvoudig aangeven waar je wil dat je paragraaf over gaat, welke keywords je erin wilt hebben, welke tone-of-voice je wil en in welke taal je je paragraaf wilt hebben. Wil je een paragraaf die enthousiast vertelt over je nieuwste model grasmaaier die ook nog eens erg voordelig geprijsd is? Geen probleem!

De 10 beste AI tools voor marketing

Je kunt met Jasper dus veel gerichter werken dan met ChatGPT. Jasper heeft meer dan 50 AI templates om te gebruiken, 2500 schrijfstijlen en deze AI tool is beschikbaar in meer dan 25 talen. Dit maakt het een erg handige tool voor ondernemers en content marketeers om snel en efficiënt content voor je marketing te kunnen genereren. Zo bespaar je ontzettend veel tijd. Hiermee is Jasper dus wel uitsluitend een betaald programma binnen de wereld van AI tools voor marketing.

AI tool 3: Canva Free online AI image generator

Heb je geen fotografietalent of geen budget voor een professionele fotograaf? Of lukt het niet om die ene perfecte stockfoto te vinden? Geen probleem! Met de Canva Free online AI image generator als content marketing tool creëer je door middel van image generation namelijk eenvoudig en snel de perfecte foto als visuele content voor op je website, Facebook of Instagram-account.

Canva Free online AI image generator gebruiken

Maak een account aan op Canva, ga naar de AI image generator en klik op de paarse knop waar ‘AI-beelden genereren’ op staat.

De 10 beste AI tools voor marketing - AI image generator

Vanaf hier kom je op een fijne en eenvoudige interface. Laten we zeggen dat je een eigen schildersbedrijf hebt en dat je voor op je website een afbeelding wil van een schilder die een muur blauw schildert. Dan voer je in het tekstvak links simpelweg als onderwerp in: ‘Een schilder die een muur blauw aan het schilderen is’. Vervolgens geef je daaronder bij ‘stijlen’ aan in welke stijl je de afbeelding wil. Denk hierbij goed na over wat bij je bedrijf past. Voor het voorbeeld kiezen we even voor ‘Filmisch’.

De 10 beste AI tools voor marketing - Afbeelding genereren

Vervolgens kun je eenvoudig met een rechtermuisklik de afbeelding kopiëren en plakken naar waar je deze wilt hebben. Niet tevreden met de afbeeldingen? Dan klik je op ‘Opnieuw genereren’ totdat je een afbeelding krijgt waar je tevreden mee bent. Heb je de gekozen afbeelding voor een Instagrampost nodig? Dan zou dat er bijvoorbeeld zo uit kunnen komen te zien:

De 10 beste AI tools voor marketing - AI gegereneerde Instagram afbeelding

Snel, eenvoudig en gratis!

Wat voor een bedrijf je ook hebt, met deze gratis AI tool voor marketing genereer je eenvoudig visuele content voor je website en socialmediakanalen. Zo hoef je minder snel een (dure) vormgever of fotograaf in te huren.

 

AI tool 4: Predis.AI

Met videocontent kun je in een paar seconden ontzettend veel vertellen, daardoor is het laagdrempelig en zijn ze zo populair. Vooral op social media zijn ze dé ideale content marketing tool. Gelukkig hebben makers van AI tools voor marketing dit ook door.

Gelukkig hoef je vandaag de dag geen professionele regisseur, cameraman/vrouw of video-editor te zijn om een leuke en goede video te maken voor je website of sociale media-kanalen. Door Predis.AI te gebruiken als marketing tool, hoef je alleen maar aan te geven waar je een video over wil en de AI maakt van jouw geschreven idee een effectieve, korte video.

Video’s maken met Predis.AI

Laten we voor dit voorbeeld even stellen dat je een loodgietersbedrijf hebt en dat je AI tools voor marketing wil gebruiken voor videoproductie. Je wil voor je website en/of voor je Facebook en Instagram-account bijvoorbeeld een korte video met tips over hoe je zelf je gootsteen kunt ontstoppen. Maak dan een account aan en klik op de homepagina van Predis.AI rechtsboven op ‘Create New’. Als je een idee hebt dat je in bijvoorbeeld één of een paar zinnen kunt uitleggen, klik je linksboven op ‘Text to post’.

De 10 beste AI tools voor marketing - AI gegereneerde Instagram afbeelding

In het volgende venster typ je simpelweg in waarover je wilt dat de video gaat. In dit geval typen we: “Tips om een verstopte gootsteen te ontstoppen.” Zet daarna rechtsboven de input en output language op ‘Dutch’ en klik vervolgens op ‘Next’.

De 10 beste AI tools voor marketing - Text to video

In het volgende scherm kun je de lengte van je video kiezen en de stijl waarin je de video wilt hebben. Kies hiervoor het liefst iets wat dicht in de buurt van jouw huisstijl komt. Geen zorgen, de kleuren kun je later nog aanpassen.

Kom je er zo snel even niet uit? Ook dat is geen probleem. Kies dan rechtsboven in het menu ‘Styles’ een stijl die je aanspreekt. Voor dit voorbeeld heb ik gekozen voor een ontwerp uit de ‘Geometric’ serie. Zodra je gekozen hebt, klik je op ‘Next’ om de laatste aanpassingen aan te brengen.

De 10 beste AI tools voor marketing - Laat Predis.AI het voor je doen

Je krijgt nu drie opties te zien. Voor nu kies ik even voor de optie ‘Let AI select the best assets for your post’. Klik daarna rechts op ‘Generate’.

De 10 beste AI tools voor marketing - Let Predis.AI Generate

Vervolgens krijg je iets wat er ongeveer zo uitziet:

De 10 beste AI tools voor marketing - Let Predis.AI Generate

Klik rechtsboven in de afbeelding van je video om hem te bewerken.

De 10 beste AI tools voor marketing - Bewerk je video

Vanaf hier pas je eenvoudig de tekst en de kleuren aan door erop te klikken. Scroll naar beneden om ook de andere slides te zien en om deze handmatig te bewerken en te personaliseren. Wil je andere foto’s erbij? Klik dan links in het scherm op ‘Media’. Je kunt dan kiezen uit gratis rechtenvrije foto’s van de websites Pexels en Unsplash.

Zoek de afbeeldingen die volgens jou goede content vormen, klik erop en Predis.AI zet deze automatisch in de slide. Je hoeft deze nu alleen nog maar zelf op de juiste plek te zetten en eventueel groter of kleiner te maken.

De 10 beste AI tools voor marketing - Afbeeldingen selecteren

Zodra je in elke slide de juiste teksten, kleuren en afbeeldingen hebt, wil je misschien nog muziek toevoegen. Muziek vind je via ‘Audio’. Klik op het ‘play’ icoon voor een voorproefje. Klik vervolgens bij het muziekje dat je onder je video wil hebben op het + symbool en Predis.AI regelt de rest voor je.

De 10 beste AI tools voor marketing - Afbeeldingen selecteren

Zoals je ziet, zorg je met Predis.AI in ons lijstje van AI tools voor marketing in een paar muisklikken voor een prima video creation. Het eindresultaat van onze 30 seconden durende video ziet er als volgt uit:

De 10 beste AI tools voor marketing - Afbeeldingen selecteren

Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je je video bestanden direct delen via je socialmediakanalen zoals Facebook en Instagram. Klik rechtsboven op ‘Export as video’ en exporteer de video via de kanalen die op jou van toepassing zijn. Zo heb je met deze handige AI tool voor marketing binnen een paar minuten content zoals een promotievideo of instructievideo gemaakt zonder dat het je veel geld, tijd en moeite kost.

AI tool 5: Beatoven.AI

Ben je niet tevreden over het muziekje onder de video die Predis.AI net voor je heeft gemaakt? Geen probleem! Want, je voelt hem al aankomen, ook daar zijn handige AI tools voor marketing voor. Eentje die bijzonder eenvoudig is om als marketing tool te gebruiken, is Beatoven.AI. Hiermee kun je zelf een genre, een sfeer en de lengte bepalen. De rest doet Beatoven.AI allemaal voor je. Zo heb je snel gepaste muziek voor je video. Gratis en rechtenvrij!

Muziek maken met AI tools voor marketing

Laten we het filmpje over de gootsteen ontstoppen weer als voorbeeld gebruiken. We laten daar een nieuw muziekje voor maken. Maak wederom een account aan en klik rechtsboven in de Workspace op ‘Create new project’.

De 10 beste AI tools voor marketing

Start dan een “New project” in Beatoven.ai en geef de lengte van het muziekje dat je wil aan. De video die we eerder maakten was 30 seconden, dus dat voeren we in.

De 10 beste AI tools voor marketing - Nieuw project met Beatoven.AI

Qua tempo gaan we even voor langzaam. Vervolgens klik je op “Next”.

De 10 beste AI tools voor marketing - genre kiezen

Vervolgens genereert Beatoven een paar verschillende muziekjes voor je in diverse genres.

Je kunt hier zelf kiezen welk genre of welke sfeer je wil. In ons voorbeeld kiezen we voor R&B en klikken we op ‘Apply’ om dit te bevestigen en op het volgende scherm te komen. Hier kun je een emotie aan je muziekje geven. Voor nu kiezen we rechtsboven voor ‘Happy’ en klikken we onderin op ‘Apply’.

De 10 beste AI tools voor marketing - Mood kiezen

Beatoven.AI componeert nu de muziek voor je.

De 10 beste AI tools voor marketing - Mood kiezen

Zodra Beatoven.AI daar klaar mee is, kun je verschillende aanpassingen doen. Zo kun je instrumenten toevoegen en verwijderen, het tempo veranderen, alternatieve muziekjes kiezen en zelfs het genre alsnog veranderen. Experimenteer hiermee totdat je tevreden bent met je muziekje om vervolgens rechtsboven op ‘Download track’ te klikken. Je hebt nu een eigen rechtenvrij muziekje gemaakt, dat je vrijuit voor je marketing en promotie kunt gebruiken! Zo zorgen dit soort AI tools voor marketing ervoor dat je geen stockmuziek meer hoeft te kopen of dat je geen muzikant meer in hoeft te huren om muziek te maken voor onder je video’s.

AI tool 6: DeepL

Je bent vast bekend met Google Translate. DeepL (spreek het uit als het woord ‘diep’ en daarna gewoon de letter L) werkt hetzelfde, maar dan beter! Met deze uit het lijstje AI tools voor marketing zorg je voor het beter invullen van email marketing, het schrijven of redigeren van e books en het vertalen en optimaliseren van diverse tekstbestanden en andere teksten. Hierdoor is het een uitstekende AI tool voor marketing en daarmee ook voor ondernemers. Deze kunstmatige intelligentie tool richt zich op twee dingen die ik hieronder uit zal leggen.

Hoe werkt DeepL?

De DeepL AI marketing tool richt zich ten eerste op vertalen. Het fijne van DeepL als AI-vertaalprogramma binnen de AI tools voor marketing, is dat het aanzienlijk betere vertalingen uit verschillende talen genereert dan Google Translate. Daarnaast kun je bij DeepL ook aangeven of je een formele of informele vertaling wilt. Wanneer gebruik je dit? De beste content op het web is vaak in de vorm van Engelse teksten te vinden. Een goed Engelstalig blog uit de VS naar het Nederlands vertalen als basis voor je eigen blog, werkt als een goede methode om snel hoge kwaliteit content te schrijven. DeepL zorgt hierbij voor een nauwkeurige vertaling.

De volgende tekst is vanuit het Engels, links, naar het Nederlands vertaald.

alt="De 10 beste AI tools voor marketing - Mood kiezen"

DeepL markeert bepaalde delen van de tekst automatisch als DeepL hier verbeter- of stijlsuggesties voor heeft. Zo kun je met DeepL eenvoudiger en sneller een goed lopende tekst laten maken die lekker leest en niet ‘kunstmatig’ overkomt. Heb je bestanden in pdf-, docx-, of pptx-formaat? Ook die vertaalt DeepL moeiteloos voor je!

Schrijven en herschrijven met DeepL

De DeepL-functie om teksten te schrijven en te laten verbeteren is (nog) niet beschikbaar in het Nederlands. Gelukkig heb ik daar een trucje voor bedacht. Je kunt namelijk eerst de Engelse teksten zoals de Engelstalige tekst van hierboven verbeteren met de functie ‘Write’ Zoals je ziet, geeft DeepL nu rechts enkele suggesties om je tekst te verbeteren.

De 10 beste AI tools voor marketing - DeepL doet verbetersuggesties

Pas de verbeteringen toe die jij gepast en nuttig acht voor je eigen blog, e mails, nieuwsbrief, social media kanaal of website. Copy-paste de verbeterde Engelstalige tekst daarna in de ‘Translator’ functie en laat de tekst naar het Nederlands vertalen. DeepL heeft nu de verbeterde versie van de tekst voor je naar het Nederlands vertaald. Dat zou er dan zo uit kunnen zien:

De 10 beste AI tools voor marketing - Geperfectioneerde blog met DeepL

Je kunt naast de bekende vertaalfunctie ook bestanden zoals PDFs, docs, en presentaties in een handomdraai laten vertalen in 29 verschillende talen. Zie het maar als een vorm van back-translation waarbij je een tekst vertaalt naar de ene taal en daarna weer terug vertaalt naar de oorspronkelijke taal om te ontdekken waar de knelpunten zitten. Zo kom je straks niet voor onaangename verrassingen te staan en heb je met DeepL dus een uitstekende AI Tool voor marketing te pakken. Ideaal als je geen professioneel vertaalbureau wil inhuren voor je campagnes of er simpelweg zelf de tijd niet voor hebt.

AI tool 7: Murf.AI

Binnen de wereld van AI tools voor marketing is Murf.AI is een text to speech generator. Het is een geweldige marketing tool om eenvoudig, snel en goedkoop je video’s van een voice-over stem te voorzien. Zo hoef je met deze voice-generator marketing tool straks niet langer bakken met geld aan een stemacteur uit te geven en kun je snel en eenvoudig over een goede voice-over beschikken.

Murf.AI als marketing tool toepassen

Je begint weer door een account aan te maken op Murf.AI. Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je Murf.AI wat over jezelf vertellen. Zo kan Murf.AI je nog beter helpen straks.

De 10 beste AI tools voor marketing - Beginnen met Murf.AI

Vanaf hier kom je op de dashboardpagina terecht. Vanaf daar typ je bovenin eenvoudig de tekst in waarvan je wil dat deze door de voice-over stem wordt uitgesproken. Laten we voor dit voorbeeld even stellen dat je een voice-over stem wil voor de video die we eerder in Predis.AI maakten. Zodra je die tekst in het tekstvak bovenaan plaatst, krijg je de mogelijkheid om de tekst op te splitsen. Het is aan te raden om ervoor te kiezen de tekst in paragrafen op te splitsen. Zo weet je zeker dat de tekstonderdelen op de juiste manier opgedeeld worden. Dit komt er dan als volgt uit te zien:

De 10 beste AI tools voor marketing - Murf genereert voor je

Klik nu in het vak onderin, linksboven op ‘Natalie’. Je kunt hier aanpassingen doen zoals de taal op Nederlands zetten, het gender van de stem veranderen en de leeftijd aanpassen. Wij kiezen voor de Nederlandstalige, vrouwelijke stem van Lisa van middelbare leeftijd.

De 10 beste AI tools voor marketing - Stem selecteren

Afhankelijk van hoelang de video duurt, kun je de voice-over langer of korter maken en de toonhoogte van de stem aanpassen.

De 10 beste AI tools voor marketing - Pas de toonhoogte van de stem aan

Wil je de voice-over in een andere taal, zoals Engels, Frans of Duits? Ook dat is geen probleem! Murf beschikt over veel functionaliteiten en is beschikbaar in meer dan 15 talen en maar liefst 100 stemmen. Hierbij kun je zelfs kiezen uit verschillende spreekstijlen, emoties en dialecten. Dit geldt wel alleen voor de pro-versie, dus de betaalde variant. Als je deze niet hebt, beschik je nog altijd over de stemmen van Miles en Nathalie.

Ben je klaar en tevreden met het gehele resultaat? Dan exporteer je de audio eenvoudig via de knop ‘Export’ rechtsboven. Hier kies je eenvoudig in welk bestandsformaat je de audio wil hebben, welke kwaliteit je wil en of je het bestand in stereo of mono wil. Zo heb je eenvoudig, snel en goedkoop een goed klinkende voice-over stem voor bijvoorbeeld een promotiefilmpje op je Instagram-account, een reclame, promotievideo of een instructievideo op je website.

De 10 beste AI tools voor marketing - Pas de toonhoogte van de stem aan
De 10 beste AI tools voor marketing – Pas de toonhoogte van de stem aan

AI tool 8: AdCreative.AI

Met AdCreative.AI als AI tool voor marketing maak je eenvoudig en snel stijlvolle beelden en ontwerpen voor je promotie en je campagnes. Uitstekend voor het maken van social media posts, banner afbeeldingen, online posters en ideaal als je zelf de tijd en/of kennis niet hebt om aan het ontwerpen te slaan of als je het budget niet hebt om ontwerpers of content marketeers in te schakelen.

AdCreative.AI als marketing tool gebruiken

Maak een (Free Trial) account aan, log in en kom op de homepagina genaamd ‘Brand list’ terecht. Klik vanuit hier op ‘Idea marketing’ om vanuit daar je merknaam, huisstijlkleuren en merkomschrijving toe te voegen.

De 10 beste AI tools voor marketing - Pas de toonhoogte van de stem aan

Zodra je dit hebt gedaan, ga je rechtsboven naar ‘Create a brand’. Hier kun je kiezen uit verschillende formaten voor je visuele ontwerp. Denk hierbij aan social media content zoals een ontwerp op Facebookpost formaat of een ontwerp voor een Pin voor Pinterest.

De 10 beste AI tools voor marketing - Pas de toonhoogte van de stem aan

Kies voor welk doeleinde je een ontwerp wil laten genereren en klik op ‘Save & continue’. Vervolgens kom je op de pagina waar je een kop, een subkop, een call-to-action en een call-to-action icoon kunt aanmaken. Je kunt dit eventueel ook door de AI tool zelf laten doen. Laten we dicht bij huis blijven en zeggen dat je een Facebookpost wil maken over het laten groeien van je bedrijf door middel van marketing.

De 10 beste AI tools voor marketing - Voer je specificaties in

Klik op ‘Save & continue’. Je komt nu op de pagina waar AdCreative.AI afbeeldingen voor je genereert. Afbeeldingen met mensen erop doen het gemiddeld beter op social media dan afbeeldingen zonder mensen. Laten we voor nu dus even ’team work’ invoeren om afbeeldingen van mensen te krijgen binnen een professionele setting. Selecteer de afbeelding die je wil en je kunt hem meteen op de juiste plek plaatsen in je uiteindelijke ontwerp. Klik nu onderaan het midden op ‘Create post’ en wacht tot de AI Tool diverse ontwerpen voor je genereert.

De 10 beste AI tools voor marketing - Voer je specificaties in

Van de ontwerpen die AdCreative.AI voor je genereert, geeft het programma zelfs met een score aan welke ontwerpen het beste overeenkomen met de gegevens die je aan het begin invoerde. Kies het ontwerp dat je het beste acht voor je marketingcampagne, website of social media kanaal en klik rechtsboven op ‘Download’. Zo genereer je met deze bijzonder gebruiksvriendelijke AI tools voor marketing zoals deze eenvoudig strakke en professionele content voor campagnes en andere promotiedoeleinden.

AI tool 9: Pop.Ai

Met Pop.Ai heb je een uitstekende content marketing tool waarmee je gratis professionele presentaties voor specifieke doelgroepen kunt laten maken. Met Pop.Ai heb je als het ware een persoonlijke presentatie assistent. Daarbij is het proces ook nog eens bijzonder eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Met een simpele instructie voor Pop.Ai maakt het programma binnen een paar minuten een strakke presentatie voor je. Ook hier zijn dus al AI tools voor marketing voor bedacht!

Pop.Ai als marketing tool gebruiken

Maak een account aan en geef onderaan de startpagina aan waar je een presentatie over wil creëren. Heb je een eigen foodtruck en sta je binnenkort op een culinaire beurs waar potentiële investeerders rondlopen? Dan laat je bijvoorbeeld eenvoudig een presentatie maken door Pop.Ai over de stijgende populariteit van foodtrucks en het toenemende rendement wat erbij komt kijken.

De 10 beste AI tools voor marketing - Pop.AI gebruiken begint zo

Vervolgens genereert Pop.Ai een outline voor je presentatie. Vanaf hier pas je de tekst eventueel aan op jouw persoonlijke wensen. Is je presentatie helemaal naar wens? Dan klik je onderin op ‘Generate presentation’. Liever een ander thema? Dan klik je gewoon rechtsboven op ‘Theme’ om een thema te kiezen dat beter bij je onderwerp past. Zo maak je in een handomdraai een strakke presentatie.

De 10 beste AI tools voor marketing - Bewerk eenvoudig je presentatie

AI tool 10: SEMrush Keyword Research

SEMrush Keyword Research is de laatste in ons lijstje van AI tools voor marketing. Deze tool maakt met keyword management features je data inzichtelijk en is daarmee een handige tool om het zoekvolume op relevante zoekwoorden en de moeilijkheidsgraad erachter te achterhalen. Daarnaast geeft het je binnen de wereld van AI tools ook suggesties voor semantische zoekwoorden om je op te richten.

Met deze informatie kun je gericht aan de slag met het optimaliseren van je website en hoef je geen content marketeer te zijn om met de juiste content goed gevonden te worden. Door deze interface toe toepassen op je website, zal je hoger in de zoekresultaten in Google en andere zoekmachines terechtkomen. Met data verzameld vanuit meer dan 130 landen, kun je in SEMrush ook zien hoe je eigen website presteert qua vindbaarheid en hoe je concurrenten het doen.

SEMrush Keyword Research als marketing tool gebruiken

Hoe werkt deze interface? Maak een account aan en ga vanuit de homepagina links in het scherm naar ‘Keyword Overview’ onder het Keyword Research menu.

De 10 beste AI tools voor marketing - SEMrush keyword overview

Heb je bijvoorbeeld een schildersbedrijf in Amsterdam en wil je weten op welke keywords veel wordt gezocht? Vul dan ‘Schildersbedrijf’ als keyword in en geef ‘Amsterdam’ aan bij locatie.

De 10 beste AI tools voor marketing - Kijk op welke keywords veel wordt gezocht

Vervolgens zoekt SEMrush voor je uit hoeveel er op deze zoekterm wordt gezocht en op welke andere zoekwoorden ook wordt gezocht. Je ziet dat mensen die zoeken op ‘Schildersbedrijf Amsterdam’ ook zoeken op ‘schildersbedrijf Den Haag’, ‘schildersbedrijf Apeldoorn’ etc.

Daarnaast wordt er ook gezocht op de termen ‘schilderen bedrijf’, ‘groen schildersbedrijf’ etc. Door deze keywords in je landingspagina’s en blogs te gebruiken, vergroot je de kans dat je bovenaan in Google’s zoekresultaten verschijnt als mensen zoeken op ‘Schildersbedrijf Amsterdam’.

De 10 beste AI tools voor marketing - SEMrush geeft je resultaten

SEMrush is dus een bijzonder handige tool met AI functies, die je kunt gebruiken om je contentmarketing SEO-proof te krijgen. Daarnaast gebruik je het dus ook uitstekend om te zien hoe je de concurrentie af kunt troeven. Helemaal handig als je concurrenten geen AI tools voor marketing gebruiken.

AI tools voor marketing: maak het jezelf gemakkelijk

Met deze 10 AI tools voor marketing zorg je met behulp van automatiseren voor dynamische content creation, stuur je het online gedrag van je doelgroep in de juiste richting en maak je het promoten van je bedrijf of merk door middel van contentmarketing eenvoudiger, sneller en goedkoper. Daarnaast kun je met deze AI tools voor marketing een breed scala aan content maken voor verschillende doeleinden en applicaties.

Met, de al dan niet free standard versie van, ChatGPT of het betaalde Jasper zorg je, met of zonder templates, eenvoudig en snel voor verschillende teksten voor uiteenlopende media. Met de Canva Free Online Image Generator zorg je snel voor mooie foto’s en afbeeldingen zoals die in visuele media niet mogen ontbreken. Met Predis.AI als marketing tool zorg je gemakkelijk en snel voor het populairste type online media, namelijk video’s.

Met AI tools voor marketing zoals Beatoven.AI geef je elke video de juiste muziek in welk genre je dan ook wil. Moet er een tekst geoptimaliseerd en/of vertaald worden? Dan is een andere tool genaamd DeepL je beste vriend op het gebied van AI tools voor marketing. Wil je de tekst die je met DeepL hebt gecreëerd als voice-over hebben? Dan doet Murf.AI dit voor je in elke vorm die je maar wil!

Wil je wat hulp op het gebied van vormgeving? Dan heb je binnen de wereld van AI tools voor marketing met AdCreative.AI snel vlotte en strakke ontwerpen gegenereerd. Moet een specifiek ontwerp in een presentatievorm, omdat je een presentatie houdt ter promotie van je bedrijf of merk? Laat dan met AI tools voor marketing als Pop.AI een presentatie maken.

Wil je tot slot met AI tools wat hulp met het in kaart brengen van de concurrentie, data inzichtelijk hebben en wil je weten welke zoekwoorden je nodig hebt om bovenaan in Google te komen? Dan doet de interface SEMrush Keyword Research als AI tool voor marketing een boel werk voor je.

Al deze AI tools voor contentmarketing zorgen natuurlijk niet voor wonderen of kant en klare promotiematerialen. Door middel van het automatiseren van een deel van het proces, helpen ze je wel uitstekend op weg en besparen ze je een boel tijd, moeite en geld. Wel zo fijn toch?

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?