Zo krijg je dé perfecte bedrijfsvideo | Saleswizard
Video Marketing

Zo krijg je dé perfecte bedrijfsvideo

bedrijfsvideo laten maken

Geschreven door
Cynthia

Bijgewerkt op
25 februari, 2020

De perfecte bedrijfsvideo

Een video is op dit moment hét medium om jouw bedrijf te promoten. Je (toekomstige) klanten hoeven geen stukken tekst te lezen, maar ze zien in slechts enkele minuten hoe jouw bedrijf werkt. Het is toch ook een stuk leuker om naar mooie, bewegende beelden te kijken in plaats van een stukje tekst? Maar hoe kom je tot een perfecte bedrijfsvideo? Wij helpen je met de eerste stappen.

Welke kant wil je op

Voordat je een bedrijfsvideo wilt laten maken is het slim om zelf eerst na te denken hoe de video moet worden. Denk daarbij aan de volgende punten:

 • Wie is je doelgroep
 • Wat wil je overbrengen naar de klant
 • Wat wil je in beeld laten zien

Als je goed na hebt gedacht over wat de basis van je boodschap is, kun je gaan nadenken over de vorm. Probeer de kijker mee te nemen in het verhaal dat je wilt vertellen. Denk daarbij goed na over:

 • Of je een voice-over wilt
 • Of je het verhaal zelf in beeld wilt vertellen
 • Of kies je alleen voor muziek en tekst in beeld

Stel jezelf constant de vraag: Wat moet er gebeuren als iemand de film heeft gezien? Wil je iets verkopen, of juist alleen informeren. Zet alle punten op papier.

Ga op onderzoek uit

Inspiratie opdoen bij de buren is nooit verkeerd. Ga een middagje het web op om te kijken wat andere bedrijven hebben. Heb je zelf een loodgietersbedrijf? Er zijn genoeg bedrijven in die sector die ook een bedrijfsvideo hebben. Kijk en vergelijk. Dit is de beste manier om te bedenken wat juist wel, en juist niet bij jouw bedrijf past.

De ideale lengte van de video

‘Ik wil graag een bedrijfsvideo van 5 minuten’. Natuurlijk kan dat. Maar bij de opzet van de video moet je je wel goed bedenken of mensen nog blijven kijken. Over het algemeen ligt de spanningsboog van kijkers in de eerste seconden van je video. Weet je het verrassend te houden, dan blijven de mensen kijken. Wordt het eentonig, dan haakt de helft af. Het is dus de kunst om bij een langere video genoeg afwisseling te hebben, zodat je je klanten blijft triggeren om te kijken. Let wel op het volgende:

 • Een bedrijfsvideo van 5 minuten zit veel meer productietijd in, dan een video van 1 minuut. De kosten zullen een stuk hoger liggen
 • Houd je boodschap zo kort mogelijk, je wilt immers dat mensen je hele film afkijken

Heb je het voor jezelf helder wat jouw bedrijf naar de buitenwereld wilt gaan uitstralen? Dan is het aan jou om een bedrijf te kiezen die jouw wensen in vervulling kan laten gaan. SalesWizard maakt ook bedrijfsvideo’s voor jou op maat.

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?