Wij zijn een gazelle | Saleswizard
Overig

Wij zijn een gazelle

FD Gazellen Awards

Geschreven door
Frank Krepel

Bijgewerkt op
26 februari, 2024

Het is officieel: Saleswizard behoort tot de 330 snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Op 20 november neemt Rob Schatorjé namens Saleswizard de Gazelle Award in ontvangst. Om mee te mogen doen met de FD Gazellen Awards moet de omzetgroei over de afgelopen 3 jaar minimaal 20% zijn en het nettoresultaat positief. Daarnaast moet het bedrijf financieel gezond zijn en worden bedrijven met een slecht betaalgedrag uitgesloten. We zijn er natuurlijk erg trots op als FD Gazelle te worden uitverkozen.

Online marketing sinds 2010

Saleswizard is in 2010 opgericht door Rob Schatorjé en Frank Krepel. In 2011 heeft Mersin Karisik zijn intrede gedaan in het bedrijf als mede-eigenaar. Het aantal medewerkers bedraagt inmiddels al 15 en wordt nog steeds verder uitgebreid.

Daarnaast maakt Saleswizard ook nog eens gebruik van freelancers op het gebied van optimalisatie en sales. Het aantal klanten neemt inmiddels maandelijks met 30 toe en de verwachting is dat deze groei nog wel even zal blijven voortduren en zelfs zal toenemen.

Daar waar Interenet voor MKB bedrijven steeds belangrijker wordt, is het ook steeds moeilijker voor hen te volgen. De mogelijkheden voor bedrijven om zich te profileren volgen elkaar steeds sneller op. Die behoefte aan een echte online marketing partner, vult Saleswizard opitmaal in.

Rob Schatorje

Marktontwikkeling

Al werkt de economische crisis niet mee, toch zijn er een aantal marktontwikkelingen die bijdragen aan de groei van Saleswizard:

 • In 2010 had nog maar 22% van de Nederlanders een smartphone. Nu, in 2014, is dat percentage inmiddels 72%. Websites worden inmiddels in circa 37% van de gevallen bezocht via een mobiel apparaat.
 • Nog maar 20% van de bedrijven beschikt over een mobiele website. Dat betekent dat 80% van de bedrijven gebruik maakt van een verouderde website om klanten te bereiken.
 • Advertentiebudgetten van bedrijven verschuiven van traditionele media als print en tv naar internet. Inmiddels wordt al 40% van het reclamebudget aan internet uitgegeven. Een verdubbeling t.o.v. 2009 toen nog maar 20% online werd uitgegeven.
 • Bijna alle Nederlanders van 15 tot en met 39 jaar maken gebruik van social media. Het Nederlandse gemiddelde staat op 86 procent. 3,5 miljoen Nederlanders zijn overtuigd social media gebruiker. Dat wil zeggen dat ze minimaal van 3 social media kanalen gebruik maken en veel vertrouwen hebben in social media.
 • Ruim 88% van de bezoekers op websites vinden hun weg via Google. Ongeveer 20% daarvan doet dat via de betaalde resultaten en 80% via de organische resultaten. Zonder Google optimalisatie dus bijna geen bezoekers op je website.

Geïntegreerd pakket online diensten

Saleswizard speelt met haar dienstenpakket goed in op deze marktontwikkeling door haar pakket van online diensten:

 • Responsive webdesign;
 • Zoekmachine optimalisatie;
 • Adwords beheer;
 • Social media management.

De perfecte oplossing voor het MKB want ondernemers willen het liefst 1 aanspreekpunt voor hun on-line marketing. En dat is precies wat Saleswizard hen biedt.

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?