Responsive Website laten maken?

Is je website nog niet geschikt voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets? Investeer dan in een responsive website. Met een responsive webdesign wordt jouw website geschikt voor meerdere apparaten en verschillende schermgroottes. Dat is niet alleen fijn voor je websitebezoeker, maar ook belangrijk voor je posities in Google. Google geeft mobiel vriendelijke websites een hogere positie dan websites die alleen voor Desktop geschikt zijn. Met een responsive website is je website mobiel vriendelijk en beter vindbaar in Google.

Voorbeeld Responsive Website

Wat is Responsive Webdesign?

Responsive Webdesign zorgt ervoor dat je website er mooi en gebruiksvriendelijk uitziet op alle voorkomende apparaten. Bijvoorbeeld op een desktop of laptop computer en op smartphones en tablets. Met een responsive website wordt CSS en HTML code gebruikt om de inhoud van je website te verkleinen (bijvoorbeeld foto’s), te verbergen (bijvoorbeeld grote sliders) of juist te vergroten (bijvoorbeeld contact of belknoppen). Je website herkent automatische de schermgrootte van de het gebruikte apparaat. De vormgeving past zich daarop aan.

Mobiel vriendelijk webdesign

Mobiel vriendelijk website

Met een responsive website is je website direct ook mobiel vriendelijk. Google kwalificeert een website mobile vriendelijk als:

  • de inhoud goed leesbaar is;
  • het gebruikte lettertype groot genoeg is;
  • de navigatie en knoppen goed te bedienen zijn;
  • de website snel laadt;
  • de website zich aanpast aan de schermgrootte.

Via de deze link kan je controleren of jouw website mobiel vriendelijk is. Mobiel vriendelijkheid van je website is een belangrijke ranking factor in Google.

Van ranking factor in Google tot mobile first

Google is begin 2015 gaan waarschuwen voor de gevolgen voor mobiel onvriendelijke websites. Het kondigde toen aan dat het mobiel vriendelijke websites zou belonen met hogere posities. In het najaar van 2016 heeft Google aangegeven nog een stapje verder te gaan met Mobile First. Google gaat de index baseren op de mobiele versie van websites en gebruiken als basis voor de positie in Google.

Offerte aanvragen voor een responsive website

Responsive webdesign is onderdeel van het webdesign pakket dat wij aanbieden. Je betaalt dus niets extra voor een mobiele versie. Daarnaast is de website SEO vriendelijk en kan je bij ons  terecht voor zoekmachine optimalisatie en andere online marketing diensten. Vraag een offerte aan via het formulier op deze website of stuur een mail naar sales@saleswizard.nl.