Facebook start met Facebook Watch
Facebook

Facebook start Facebook Watch

Facebook Watch van start

Geschreven door
Frank Krepel

Bijgewerkt op
21 februari, 2024

Wat is Facebook Watch?

Facebook begint 28 augustus met een eigen videodienst: Facebook Watch. De videodienst wordt een directe concurrent van Youtube en zal sport, reality TV en grappige filmpjes gaan bieden. Voorlopig is Facebook Watch alleen te zien voor een kleine groep gebruikers in Amerika. Binnenkort is Facebook Watch voor iedereen in de Verenigde Staten en ook internationaal te zien.

Videomarketing groeit exponentieel

Gemiddeld kijken we nu al 37 minuten video via onze mobiel en 18 minuten op laptop en PC. Vooral in de mobiele markt zit de groei. De verwachting is dat dit volgend jaar met minimaal 27%  zal groeien. Als gevolg daarvan groeit de advertentiemarkt mee. Volgend jaar zal er voor bijna €28 miljard worden geadverteerd.Vorig jaar werd er al meer dan 100 miljoen uur per dag aan video’s bekeken via Facebook. Facebook is na Youtube nu al de grootste aanbieder van video’s.  De positie van Facebook wordt alleen maar sterker door deze zet.

Wat is er te zien op Facebook Watch?

Facebook start met een aantal geselecteerde partijen die video’s mogen aanbieden. Het heeft zelfs een aantal series gefinancierd. Daarmee wil het een bepaalde kwaliteitsstandaard stellen. In de toekomst is het echter voor iedereen mogelijk om video’s te plaatsen. Net als op Youtube mogelijk is. Producenten krijgen 55% van de advertentie inkomsten. Voor bedrijven biedt het een extra kans om de expertise en producten beter voor het voetlicht te brengen.

Bedrijven maken nog te weinig gebruik van videomarketing

Nog maar weinig bedrijven spelen in op de de groeimarkt van video’s. Vooral voor MKB bedrijven lijkt het maken van eigen video’s en het promoten daarvan complex. Voor het maken van een video zijn verschillende specialisten nodig. Camjo’s, copywriters, voice overs en social media experts. Vaak worden daarom duizenden euro’s gerekend. Voor veel MKB bedrijven een te hoge drempel. Wij bieden daarom all-in videopakketten aan voor een veel lagere prijs.

Je eigen bedrijfsvideo met 25% korting

Saleswizard verlaagt de drempel voor het maken van video’s. Daar waar anderen prijzen rekenen van €1500,- tot wel €5000,- per video, maken en produceren wij een bedrijfsvideo voor maar €750. Dat kan omdat wij gebruik maken van een Camjo Specialist. Dat is iemand die script, filmt, edit en promoot. Alles-in-1 dus. Lees meer daarover op “Professionele bedrijfsvideo laten maken? Nu 25% korting!“.

Gerelateerde artikelen

 • De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
  webdesign
  De 17 belangrijkste webdesign trends van 2024
 • De beste ai tools
  Content Marketing, Online Marketing
  De 10 beste AI tools voor marketing [2024]
 • 7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
  Content Marketing, Conversie Optimalisatie, webdesign
  7 eenvoudige stappen om de gebruiksvriendelijkheid van je website te verbeteren
 • einde van persoonlijke advertenties op Facebook & Instagram
  Facebook
  Is dit het einde van gepersonaliseerde advertenties op Facebook & Instagram?