Googleplus account makenAlhoewel Facebook wereldwijd nog fier aan de leiding blijft als het gaat om social media gebruikers (700 miljoen), is Google+ al weer gestegen naar een 2e plek met alweer 343 miljoen gebruikers, zo blijkt uit recent marktonderzoek. Google+ blijft daarmee Youtube en Twitter nipt voor. Alhoewel Google+ in Nederland nog niet helemaal is ingeburgerd, verwacht ik dat dat niet lang meer zal duren.  Google voert momenteel succesvolle en razendsnel uitgevoerde integratie- en innovatiestrategie met andere Google functies zoals Gmail, Drive of Youtube en niet te vergeten Google Zoeken en Google Lokaal. Vooral vanwege Google’s dominantie op Google Zoeken in combinatie met Google Lokaal, maakt het noodzakelijk om actief te zijn op Google+.

Maak je eigen Google+ account en Google+ pagina in 6 stappen

1. Maak hier een Google account aan.
2. Maak je persoonlijk profiel compleet.
3. Kies onderin je startpagina voor meer en vervolgens voor Pagina’s

4. Kies uit de opties lokaal, merk, bedrijf of instelling.
5. Maak je pagina op door je logo en een header in te vullen, vul je informatie zo volledig mogelijk in.
verifieren6. Nadat je je adresgegevens hebt ingevuld, kan je je vermelding verifiëren. Je ontvangt dan een pincode van Google per post. Zodra je deze hebt ingevoerd, is je lokale vermelding actief.
6. Koppel je Google+ pagina aan je website.
website koppelen
Je bent nu klaar met het aanmaken van je eigen Google Plus account en je bedrijfspagina. Je kan nu beginnen met het leukste gedeelte: Google+ gebruiken!

6 leuke dingen die je met Google+ kunt doen

Er zijn tal van mogelijkheden, maar hierna noemen we een aantal belangrijke functies die je zeker moet proberen:
1. Voeg mensen en bedrijf toe aan je kringen. Kringen zijn bijvoorbeeld collega’s, vrienden, zakelijke relaties. Met behulp van deze circles kan je goed bepalen wat je met wie wilt delen.
2. Voeg links en updates toe doe jij wilt delen met jou kringen.
3. Verzamel reviews voor je bedrijf. Vanaf 10 reviews, worden deze ook in Google getoond. Bedrijven met meer en betere reviews, staan hoger in Google.
4. Start een hangout voor je relaties. Met een hangout kan je heel eenvoudig een online videoconference organiseren.
5. Organiseer een evenement. Je evenement wordt automatisch gedeeld met je kringen.
6. Richt een community op. Binnen deze community communiceer en deel je nog eenvoudiger met mensen met dezelfde interesses.

Nu erbij zijn

Zoals gezegd Google+ ontwikkeld ontwikkeld zich razendsnel. Als je nu gebruik gaat maken van Google+ neem jij een voorsprong op je concurrenten. Start daarom direct met Google Plus. En…., zodra je dat hebt gedaan voeg je onze pagina dan direct toe aan je kringen?


Over de auteur

Frank is online marketing specialist en heeft er veel plezier in zijn kennis te delen. Dagelijks helpt hij ondernemers met online marketing. Ook is Frank directeur van Saleswizard en frequent bijdrager aan het blog van Saleswizard.