Seo Tip 1: On page optimalisatie

Besteed de meeste aandacht aan on page optimalisatie. Dat wil zeggen dat je er voor moet zorgen dat de inhoud, de keyword density en de metatags goed aansluiten bij het woord waarop je graag wil worden gevonden.

Seo Tip 2: De juiste keyword density

Zorg ervoor dat de keyword density (zoekwoord dichtheid) van je pagina goed is. Om de juiste woorddichtheid te kunnen bepalen, kan je de eerste 10 websites in Google op het woord van jouw keuze analyseren op de woorddichtheid in de paginatitels en content.

Seo Tip 3: De juiste paginatitel

Het woord waarop je gevonden wilt worden, moet 1 of meerdere keren voorkomen in je paginatitel.

Seo Tip 4: De juiste kopjes in je tekst

Door gebruik te maken van kopjes (h2, h3 en h4 headings) maak je de pagina beter leesbaar. Zorg ervoor dat het woord waarop je gevonden wilt worden 1 of meerdere keren voorkomt in de kopjes.

Seo Tip 5: Een flinke hoeveelheid tekst

Gebruik een minimaal aantal woorden van 300. Meer is nog beter. De keyword density moet dan wel goed blijven 1-4%.

Seo Tip 6: Gebruik synoniemen

Google is steeds beter in staat om de inhoud van je website te begrijpen. Maak daarom ook gebruik van synoniemen om de inhoud van je website beter te duiden.

Seo Tip 7: De juiste URL

Gebruik een leesbare URL-structuur. Dus geen rare tekentjes zoals % & etc. Zorg er ook voor dat het woord waarop je gevonden wilt worden er in voor komt.

Seo Tip 8: De metadiscription

De metadescription is de beschrijving van de pagina. Als je deze invult, gebruikt Google deze om in de zoekresultaten weer te geven. Zorg ervoor dat het woord waarop je graag gevonden wilt worden 1 of 2 keer voorkomt.

Seo Tip 9: Gebruik metakeywords

Met behulp van de metakeywords beschrijf je de belangrijkste woorden van je pagina. Zorg ervoor dat het woord waarop je gevonden wilt worden daartussen staat en beperk het aantal woorden tot maximaal 10-12

Seo Tip 10: Tekst HTML ratio

Als website te veel html code heeft en/of te weinig tekst, is dat niet goed. Zorg ervoor dat deze ratio boven de 50% blijft.

Seo Tip 11: Alt-tekst toevoegen

Als je plaatjes toevoegt, zorg er dan voor dat het zoekwoord ook voorkomt in de alt-tekst. In de alt-tekst staat waar het plaatje over gaat.

Seo Tip 12: Interne links

Zorg ervoor dat de pagina via de homepage en/of andere pagina’s gevonden kan worden met behulp van interne links.

Seo Tip 13: Uitgaande links

Beperk het aantal uitgaande links op de pagina. Eventueel kan je verwijzen naar bepaalde websites met autoriteit mbt het woord waarop je optimaliseert.

Seo Tip 14: Vermijd overoptimalisatie

Te veel gebruik van het zoekwoord in je links, plaatjes, titels en tekst kan duiden op overoptimalisatie. Bewaak altijd de leesbaarheid van de tekst.

Seo Tip 15: No index

Met behulp van de file robot.txt kan je aangeven welke pagina’s niet geïndexeerd moeten worden vanwege duplicated, niet unieke content.

Seo Tip 16: Nofollow

Door een link een nofollow mee te geven ’telt’ Google de link niet mee in je linkprofiel. Dat kan kan verstandig zijn als je gebruikmaakt van footerlinks of wanneer je veel adverteert.

Seo Tip 17: Unieke content

Wat je ook doet, schrijf altijd unieke teksten. (Deels) gekopieerde teksten zorgen voor een lage ranking van je hele website. Als je toch tekst wil kopiëren, maak de pagina dan ‘no index’ of gebruik de canonical reference.

Seo Tip 18: Conical reference

Het is normaal dat een site diverse pagina’s bevat waarop dezelfde reeks producten wordt vermeld of dat je bijvoorbeeld productbeschrijvingen van andere websites gebruikt. Om te voorkomen dat je website gewaarmerkt wordt als gekopieerd, kan je gebruikmaken van de “rel=canonical” waarmee je de bron URL kan weergegeven.

Seo Tip 19: Snelheid van de website

De snelheid van het laden van de pagina is ontzettend belangrijk voor de positie van je website. Zorg er dus voor dat je de website technisch optimaliseert en gebruikmaakt van een snelle server.

Seo Tip 20: Responsive webdesign

Mensen maken gebruik van verschillende apparaten om je website te bekijken zoals mobiele telefoon, tablet of laptop. Zorg ervoor dat de website zich automatisch aanpast aan het formaat. Dat kan met responsive design.

Seo Tip 21: Sitemap

Zorg ervoor dat je automatisch een goede sitemap van de website genereert. Behalve dat je deze op de website toont en koppelt, moet je deze ook indienen bij Google met behulp van Google Webmastertools.

Seo Tip 22: Koppelen Google Analytics

Koppel Google Analytics aan je website. Daarmee kan je zien hoe mensen je website vinden en waar ze je website weer verlaten.

Seo Tip 23: Google Webmastertools

Koppel Google Webmastertools aan je website. Deze tool geeft je veel nuttige informatie over zoekmachine optimalisatie.

Seo Tip 24: Vernieuw de inhoud regelmatig

Houd je website interessant en zorg regelmatig voor updates van je pagina’s en nieuwsberichten.

Seo Tip 25: Social media Integratie

Koppel de website met ‘volg ons’ en shareknoppen aan je social media accounts zoals facebook, twitter en Google Plus. Als je website wordt genoemd in social media telt dat best zwaar.

Seo Tip 26: Google Plus

Google Plus en vooral plussen en shares vanuit Google plus tellen erg zwaar in je ranking. Ga dus gebruikmaken van Google Plus en ‘blog’ veel over je website en zorg voor meer mensen in je kringen.

Seo Tip 27: Referenties op je website

Referenties op je website afkomstig van referentiesites zoals Trustpilot, Kiyoh en Google zelf, geven meer reputatie aan je betrouwbaarheid, zorgen voor meer links en content.

Seo Tip 28: Branding van je website

Echte brands en grote merken worden gemakkelijker hoog gepositioneerd in Google. Brand je website door vermeldingen op startpagina’s e.d., persberichten en forumdeelname.

Seo Tip 29: Linkbuild verstandig!

Linkbuilden draagt voor een belangrijk deel bij aan de vindbaarheid van je website. Overdrijf het niet en zorg voor een natuurlijk profiel.

Seo Tip 30: Aanmelden startpagina's

Er zijn enorm veel startpagina’s op het internet. Meld je aan bij de belangrijkste en alleen bij relevante startpagina’s.

Seo Tip 31: Links ruilen

Van ruilen komt huilen. Niet alleen verbiedt Google linkruilen, maar het draagt weinig bij. Als je al gaat ruilen, maak dan gebruik van a-b-c ruil en alleen als de linkpartners relevant zijn.

Seo Tip 32: Links kopen

Koop geen links en zeker geen bulk waar je geen controle over hebt. Dat kan je komen te staan op een manual penalty van Google.

Seo Tip 33: Guest bloggen

Om je website te promoten, kan je gebruikmaken van guestbloggen. Je schrijft dan artikelen op websites van anderen, die behalve wat toevoegen aan de website van de ander, de mogelijkheid bieden om naar jouw eigen website te linken.

Seo Tip 34: Forum deelname

Als je actief bent op forums die voor je website relevant zijn, kan dat bijdragen aan de vindbaarheid van je website. Je kan in forumartikelen links verwerken en ook in je profiel. Wees terughoudend en bouw eerst een goede reputatie op.

Seo Tip 35: Pagerank links

Google verbiedt Pagerank links als deze bewust zijn bedoeld om de rankings te verbeteren en adviseert in dat geval nofollow te gebruiken. Overmatig gebruik van pagerank links valt op en kan een penalty opleveren. Enkele goede PR links kunnen echter wel bijdragen.

Seo Tip 36: Domain authority

Domain authority (DA) is een begrip dat de kwaliteit van de website beter kan duiden dan Pagerank. Een link op een website met een hogere DA draagt meer bij dan een link op een website met een lage DA.

Seo Tip 37: Een natuurlijk linkprofiel

Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit een goede mix van startpagina’s, directory’s, blogcomments, artikelen en social media reference. Daarnaast groeit een linkprofiel geleidelijk en niet met pieken en dalen.

Seo Tip 38: Backlink analyse

Door de backlinks van goed scorende websites van anderen te bekijken, kan je zien wat goede backlinks voor jouw website zouden kunnen zijn. Daarvoor zijn verschillende tools beschikbaar.

Seo Tip 39: Bloggen werkt

Door veel gebruik te maken van bloggen, bouw je aan je autoriteit in Google. Zorg ervoor dat je een goede autoriteit wordt en gebruik verschillende blogwebsites om je reputatie op te bouwen.

Seo Tip 40: SEO plug-ins

Er zijn veel plug-ins die bepaalde SEO-werkzaamheden zoals het invoeren van je metatags, gemakkelijker maken. Maak gebruik van deze plug-ins, zoals Yoast.

Seo Tip 41: Vloggen

Vloggen, oftewel videobloggen is trendy en werkt ook goed om je website te promoten. Maak filmpjes, demo’s, instructiefilmpjes en post deze. Zo trek je weer extra verkeer naar je website.

Seo Tip 42: SEO tools

Er zijn veel tools beschikbaar waarmee je bepaalde seo taken gemakkelijker kunt maken. Maak echter geen gebruik van geautomatiseerde tools om content te spinnen en te posten. Gebruik de tools alleen om je te helpen bij werkzaamheden zoals het vinden van link opportunities, checken van je rankings en het optimaliseren van je website en pagina.

Seo Tip 43: Don't be evil

Bij de oprichting van Google ontstond het credo “don’t be evil”. Je kan Google best een handje helpen, maar houd Google niet voor de gek met linkspam of andere trucjes. Vroeg of laat kost dat je posities.

Seo Tip 44: Content is king

Investeer in goede content voor op je website. Daar heb je nog lang en veel plezier van. Alle activiteiten die je onderneemt om je website beter vindbaar te maken zijn ondergeschikt aan content met toegevoegde waarde.

Seo Tip 45: Content strategie

Begin altijd met een goede content strategie. Daarmee werk je uit hoe je stap-voor-stap de inhoud van je website uitbreidt om op een of meerdere woorden goed gevonden te worden.

Seo Tip 46: Zoekwoorden analyse

Gebruik de zoekwoorden planner van Google Adwords om uit te zoeken hoe vaak bepaalde woorden worden opgezocht en hoeveel men daar in Adwords voor betaalt. Hoe duurder het woord hoe belangrijker het woord.

Seo Tip 47: Long-tail keywords

Long-tail keywords zijn gecombineerde zoekwoorden zoals “loodgieter Arnhem” of “incassobureau inschakelen”. Bijna 62% gebruikt 1 of meerdere zoekwoorden. Bovendien is het soms eenvoudiger te ranken op een gecombineerde zoekterm dan op een enkelvoudig woord.

Seo Tip 48: Lokale search

Google herkent aan je IP-adres of aan de locatievoorzieningen van je telefoon, waar je Google raadpleegt. Google geeft je per locatie, locatiespecifieke zoekresultaten indien relevant. Zorg dus voor veel lokale vermeldingen en pagina’s.

Seo Tip 49: Authorship

Zie je ook wel eens van die foto’s naast de zoekresultaten? Dan is de auteur via Google Plus gekoppeld. Omdat een foto meer opvalt, word je vaker geklikt. En dat scheelt best veel.

Seo Tip 50: De uitsmijter

Deze tip had je misschien wel verwacht, maar als je zover bent gekomen dat je tip 50 leest, dan ben je echt geïnteresseerd in SEO. Wij hebben daarom nog veel meer tips voor je, dus maak snel een afspraak via sales@saleswizard.nl of 088-7709999!!!!