Hoe maak je een Youtube kanaal aan?

Met meer dan 1 biljoen gebruikers en een tweede plaats op de ranglijst van grootste zoekmachines ter wereld kun je eigenlijk niet meer om het medium heen. YouTube biedt de mogelijkheid om video’s te uploaden, een eigen kanaal bij te houden en geplaatste video’s te bewerken.

Maar hoe werkt het? In dit artikel leg ik je uit hoe je een YouTube account en kanaal aanmaakt én een hoe je een video toevoegt.

Stap 1: Een google account aanmaken

We beginnen bij Google. Bij Google? Ja, YouTube is onderdeel van de wereldwijd geliefde zoekmachine. We beginnen dus met het aanmaken van een Gmail account.

Heb je al een Gmail account? Dan kun je stap 1 overslaan.

Je kunt op deze link klikken om een Gmail account aan te maken.

Vul je naam, e-mailadres, wachtwoord, verjaardag, geslacht, telefoonnummer en jouw huidige e-mailadres in.

Aanmaken Youtube accountKlik vervolgens op “volgende stap” en klik op akkoord als u akkoord gaat met de voorwaarden.

Nadat het account is aangemaakt ben je klaar om naar YouTube te gaan. Je kunt gemakkelijk via Google naar YouTube door rechts bovenin het scherm op het symbool te klikken. Vervolgens klik je op het YouTube logo 

Youtube Ap

Stap 2: Aanmelden met een gmail account op YouTube

Als je de vorige stap hebt gevolgd ben je als goed is automatisch al aangemeld.

Nog niet aangemeld? Dit gaat simpel door naar http://youtube.com/< te gaan en rechts bovenin op “inloggen” te klikken.

Inloggen Youtube

 

Klik vervolgens links bovenin op de ronde “profielfoto” om het menu uit te klappen en klik daarna op ‘’Mijn kanaal”.

 

Youtube kanaal maken

 

Als volgt krijg je de melding “YouTube gebruiken als…” waarbij je voor en achternaam al automatisch staat ingevuld. Indien je een andere naam wilt gebruiken, voer deze dan in. Klik daarna op de button “Kanaal maken”.

 

Bedrijfsnaam Youtube

 

Stap 3: Bedrijfsgegevens invullen

Jouw eigen YouTube account is nu aangemaakt. Op de pagina waar je uitkomt kun je alle bedrijfsgegevens invullen/aanpassen.

Logo Youtubekanaal

Het aanpassen van gegevens gaat via het gmail account dat je gebruikt. Wanneer je op de profielfoto links bovenaan de pagina klikt, krijg je de volgende ‘pop-up’ te zien:

Wanneer je op ‘bewerken’ klikt kom je op de ‘Google over mij’ pagina terecht waar je al jouw informatie kunt wijzigen/invullen. Alles wat je aanpast op jouw Google account wordt automatisch gewijzigd op het bijbehorende Google account.

Stap 4: Video’s plaatsen

Wanneer je het profiel hebt ingevuld wil je natuurlijk een eigen YouTube kanaal beginnen om video’s te delen met (potentiële) klanten.

Zorg eerst dat je bent ingelogd in YouTube. Klik vervolgens op het upload icoon links bovenaan de pagina in de navigatiebalk om een video te uploaden.

 

Je komt op de upload pagina terecht. Maak een keuze of je een video openbaar, verborgen, privé of gepland wilt uploaden.

 

Youtube video uploaden

 

Klik als volgt op de pijl in het midden om een video te selecteren vanaf de computer.

 

video uploaden

Wacht totdat de video 100% is geupload en verwerkt voordat je op “gereed” klikt. Vul ondertussen de volgende gegevens in:

  • De titel van uw video bij 1
  • Een beschrijving van de video bij 2 (hier kun je eventueel in de eerste zin jouw website invullen zodat deze klikbaar wordt in de video)
  • De tags vul je in bij 3. Tags zijn erg belangrijk voor de online vindbaarheid. Vul hier woorden in die te maken hebben met de video zodat mensen die jouw video zoeken hem ook daadwerkelijk vinden!

Klik daarna op “gereed” om te bevestigen.

Youtube beschrijving en titel invoeren

Gefeliciteerd, je video is nu gereed om te bekijken op YouTube!

Over de auteur

Melvin is bij Saleswizard verantwoordelijk voor linkbuilding.
Hij zorgt ervoor dat de links die worden geplaatst betrouwbaar, relevant en van goede kwaliteit zijn. Hierdoor leveren de geplaatste links het gewenste resultaat, namelijk het verbeteren van de vindbaarheid.

Daarnaast heeft Melvin ervaring met SEO & SEA.