Het einde van het jaar nadert en dat is meestal de tijd dat er nieuwe en goede voornemens worden gemaakt. Op het gebied van online marketing zetten wij graag 10 kansen op een rij die zeker niet bij goede voornemens moeten blijven. We helpen je graag bij het omzetten naar daden!

1. Maak je website veilig met een SSL Certificaat

In de zomer van 2014 maakte Google al bekend dat het ’t SSL Certificaat als ranking factor mee zou laten tellen in de positiebepaling van je website. Begin 2016 ging in Nederland de nieuwe wet op datalekken van start. In januari 2017 gaat Google Chrome waarschuwen voor onveilige websites. Bij minder dan 5% van de websites is een SSL certificaat geïnstalleerd. Onvoorstelbaar maar waar.

SSL Certificaat installerenActie

Installeer het SSL Certificaat voor je website. Zonder verlies van oude posities en met behoud van snelheid. SalesWizard verzorgt dat voor € 125,- eenmalig en € 25,- per jaar.

2. Zorg dat je website mobiel vriendelijk is

Google gaat haar manier van indexeren veranderen en baseren op de mobiele websites in plaats van de websites voor desktop en laptop. Zorg ervoor dat je website is ontworpen volgens de principes van responsive design. Je website formaat past zich dan automatisch aan, aan het apparaat dat wordt gebruikt. Daarmee is de website mobiel vriendelijk.

Maak je website mobielvriendelijkActie

Is je website gemaakt door SalesWizard? Dan hoef je niets te doen, je website is al responsive. Heb je nog geen website bij SalesWizard, stap dan direct over en laat je website 100% responsive maken.

3. Maak je website sneller dan snel

Vanwege de enorme stijging van mobiel gebruik van internet, is het van belang je website op snelheid te laten optimaliseren. Laadtijden langer dan 1,5 seconden verlagen de respons op je website met maar liefst 70%. Om de snelheid van je website te verbeteren moet je ervoor zorgen dat:

 • je afbeeldingen gecomprimeerd zijn en nog maar enkele kB’s groot zijn
 • Javascript is geoptimaliseerd en verkleind
 • je zo min mogelijk aantal plugins op je website gebruikt
 • je gebruikmaakt van managed wordpress hosting
 • de browser caching op de server goed staat ingesteld
 • je sliders vermijdt op je mobiele website

Website snelheid verbeterenActie

Test hier de snelheid van je website. Is je website niet snel genoeg? Laat deze dan optimaliseren door SalesWizard. Wij zorgen ervoor dat je score gegarandeerd boven de 90% komt. Deze snelheidsboost met garantie kun je laten uitvoeren voor € 300,- € 150,- (actietarief geldig tot 15 januari 2017).

4. Speel in op de behoefte aan video

Online video heeft een gigantische opmars gemaakt. Google beloont pagina’s met een relevante video ook met een hogere positie. Daarnaast zorgt het gebruik van video in social media in gigantisch meer weergaven en betrokkenheid. Video kan niet langer ontbreken in jouw online marketing mix.

Bedrijfsvideo laten makenActie

Laat een Online Video maken voor je bedrijf. Onze tarieven starten al vanaf € 225,- voor een professionele video. Maak gebruik van onze aanbieding en maak kennis met de kracht van bewegende beelden!

5. Zorg voor extra content op je website

Content is King. En dat geldt in 2017 nog meer dan ooit. Extra content op je website zorgt voor een betere zichtbaarheid. Websites met hoge posities in Google gebruiken over het algemeen meer dan 300 woorden op hun pagina’s. Voor sommige posities zijn zelfs meer dan 1500 woorden benodigd. Daarnaast scoren websites met minder dan 10 pagina’s minder goed dan websites met meerdere relevante pagina’s op hun website. Veel updates die Google momenteel uitrolt hebben te maken met content. Updates als Penguin, Panda, Rankbrain, Hummingbird en lokale vindbaarheid hebben allemaal te maken met content op je website.

Blog content marketingActie

Verbeter de content op je website. Niet eenmalig, maar maak daar een maandelijks terugkerende activiteit van. Wij hebben een aantrekkelijk aanbod ontwikkeld. Voor een bedrag van € 200,- voegen wij elke maand 4 geoptimaliseerde pagina’s toe aan je website en 1 nieuwsbericht op je blog of nieuwspagina.

6. Begin met adverteren op Facebook

Facebook blijkt steeds meer een uitstekend kanaal om te adverteren en de juiste klanten naar je website te trekken. Veel bedrijven gebruiken Facebook nog te veel als een digitaal fotoboek van hun werk. Prima maar onvoldoende om daadwerkelijk klanten via Facebook te verkrijgen. Via advertenties in Facebook kun je:

 • precies de juiste doelgroep voor jouw advertenties instellen
 • betalen per click of bezoeker op je website
 • je advertentie zo vormgeven dat je de meeste respons krijgt
 • mensen die eerder op je advertenties hebben geklikt met remarketing nog eens benaderen
 • nieuwe producten en aanbiedingen promoten, ook als daar (nog) niet naar gezocht wordt

Adverteren op FacebookActie

Begin met adverteren op Facebook. Wil je hulp bij het adverteren? Wij verzorgen je Facebook promotie al vanaf € 125,- per maand en maken 1 nieuwe promotie per maand (inclusief advertentiebudget!).

7. Gebruik de nieuwste Adwords mogelijkheden

Adwords neemt in belang toe ten koste van het aandeel organische clicks. Dat wordt veroorzaakt door de nieuwe mogelijkheden die Adwords biedt. Advertenties worden steeds groter en nemen meer en meer ruimte in op de eerste pagina van Google. Mogelijkheden zijn onder andere:

 • Extended Ads waarmee je meer tekst kan toevoegen aan de advertentie
 • Sitelinks voor het promoten van extra inhoud van je website
 • Highlights waarmee je de belangrijkste USP’s van je bedrijf kan delen
 • Berichten waarmee je via advertenties contact via SMS mogelijk maakt
 • Prijsextensies waarmee je aanbiedingen en tarieven kunt communiceren
 • Recensies die extra kunnen worden toegevoegd of automatisch via tools als The Feedback Company

Actie

Laat een Adwords Campagne maken  door SalesWizard. Laat je een nieuwe campagne maken door SalesWizard, dan hebben wij een mooie aanbieding voor je. Drie maanden Adwordsbeheer, geen opstartkosten en € 75,- advertentietegoed van Google voor maar € 125,- eenmalig.

8. Bing Ads wint aan marktaandeel

Ongemerkt wint de zoekmachine Bing marktaandeel ten koste van Google. Dat komt door Windows 10 waarin Bing standaard als zoekmachine staat ingesteld. En Bing wordt ook steeds beter als zoekmachine. Dat geldt helemaal voor de advertentiemogelijkheid in Bing. Was het eerst te veel gedoe om voor een paar clicks ook een Bing campagne te starten, nu is dat veel gemakkelijker. Je kunt je bestaande Adwords campagne zo importeren in Bing en direct van start gaan.

Adverteren op BingActie

Wij importeren gratis jouw Google Adwords campagne naar Bing. Wil je zowel Adwords als Bing door SalesWizard laten beheren dan ontvang je nu tijdelijk 25% korting.

9. Neem een voorsprong met linkbuilding

Alle updates en bangmakerij ten spijt, linkbuilding werkt nog steeds. Sterker nog, onderzoek onder ruim 1.000.000 websites toont aan dat websites die hoog ranken, allemaal meer links hebben dan hun directe concurrenten. Het is alleen wel van belang dat je op de juiste manier gaat linkbuilden. Ga je onbezonnen te werk, dan verdwijnt je website uit de zoekresultaten van Google en kun je je domein 100% afschrijven.

Actie

Ben je al klant van SalesWizard dan is handmatige linkbuilding en aanmelding bij bedrijvengidsen inbegrepen bij jouw pakket. Maar ook dan kun je een extra voorsprong nemen op je concurrent met behulp van 10 extra kwalitatieve links voor je website. Bestel je voor 15 januari deze extra links, dan ontvang je € 75,- korting.

10. Recensies zorgen voor meer conversie

Recensies op je website of via Google Mijn Bedrijf zorgen aantoonbaar voor meer conversies of aanvragen via je website. Dit is voor Google en voor je klant de manier om je betrouwbaarheid vast te stellen. In sommige gevallen kan de conversie op je website met wel 40% toenemen. Met behulp van recensies:

 • kun je oranje sterren verkrijgen bij het zoekresultaat en/of je advertentie in Google
 • neemt de conversie op je website toe
 • wordt je website beter vindbaar
 • gaan klanten sneller over tot aankoop van je product of dienst

 

Actie

Sluit een (proef)abonnement af bij The Feedback Company en begin met het verzamelen van recensies. Wij koppelen de recensies gratis aan je website en zorgen dat de website met sterren in Google zichtbaar wordt.

 Maak een vliegende start in 2017

Begin het jaar goed en start met:

 1. de installatie van het SSL Certificaat (€ 125,- eenmalig en € 25,- per jaar)
 2. het mobiel vriendelijk maken van je website (Gratis)
 3. het verbeteren van de snelheid van je website (€ 300,- eenmalig)
 4. het maken van een bedrijfsvideo (v.a. € 225,-)
 5. het plaatsen van extra content op je website (€ 200,- eenmalig of per maand)
 6. het adverteren op Facebook (€ 125,- per maand)
 7. adverteren met Google Adwords (€ 125,- per maand)
 8. adverteren in Bing Ads (€ 125,- per maand)
 9. extra links naar je website (€ 100,- eenmalig of per maand)
 10. het koppelen van recensies aan je website (Gratis)

Dit hele pakket ter waarde van € 1400,- bieden wij je nu aan voor € 995,-. Je ontvangt dus meer dan € 400,- korting mits je voor 31 december 2016 bestelt. Meer informatie? Vul het formulier in of mail naar sales@saleswizard.nl.

 

Over de auteur

Frank is online marketing specialist en heeft er veel plezier in zijn kennis te delen. Dagelijks helpt hij ondernemers met online marketing. Ook is Frank directeur van Saleswizard en frequent bijdrager aan het blog van Saleswizard.