Sinds 2010 is het gebruik van mobiel internet via smartphone of tablet hoger dan via laptop zo blijkt uit CBS onderzoek. De smartphone is onder jongeren en werkenden inmiddels het populairste apparaat om gebruik te maken van mobiel internet. Ruim 70% van de jongeren maakt al gebruik van een smartphone en onder werkenden is dat percentage nog hoger. Steeds meer ondernemers willen daarom naast hun gewone website een mobiele website. In plaats van een aparte mobiele website raad ik je echter aan om over te stappen op een responsive website.

Wat is een responsive website?

Een responsive website past zich automatisch aan aan de grootte en het soort scherm van het apparaat dat wordt gebruikt. Dat kan zijn een gewone desktop, laptop of een smartphone, tablet of zelfs een smart tv. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een adaptive responsive design. Dan past de website zich ook nog eens aan aan de snelheid van het internet en de schermresolutie.

5 redenen om nu over te stappen naar een responsive website

Natuurlijk kost het maken van een responsive website geld, maar daar staan veel zaken tegenover. Hierna geef ik je 5 redenen om over te stappen naar een responsive website:

 • Ruim een kwart van het internetgebruik is nu al mobiel en dat zal alleen maar meer worden
 • Met een responsive website haal je meer uit je bezoekers
 • Een responsive website maakt jouw website en inhoud geschikt voor alle apparaten
 • Met 1 content management systeem kan je voortaan meerdere platforms managen
 • Google beloont responsive websites met een hogere positie

Uiteindelijk is het ontwikkelen van een responsive website ook goedkoper, dan het ontwikkelen van bijvoorbeeld een app of een separate mobiele website. Omdat 1 responsive design meerdere platforms ondersteunt. Ook in het onderhoud is een responsive website eenvoudiger en gemakkelijker. Als je dus toch al overweegt om een nieuwe website te laten ontwikkelen, raden wij je aan te kiezen voor een mobiele website.

Wat kost een responsive website

Een responsive website is iets meer werk dan bij een normale website, omdat je bij het ontwerp rekening moet houden met de verschillende mogelijke schermgroottes. Toch hoeft het ontwikkelen van een responsive website niet duurder te zijn dan het maken en van een separate mobiele website of reguliere website. Wil je weten dat het kost om je website responsive te maken? Vul het formulier in op deze pagina en je ontvangt direct een prijsopgave.

  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

  Over de auteur

  Frank is online marketing specialist en heeft er veel plezier in zijn kennis te delen. Dagelijks helpt hij ondernemers met online marketing. Ook is Frank directeur van Saleswizard en frequent bijdrager aan het blog van Saleswizard.