Vannacht op 8 november is Google begonnen met de vierde pagerank update van dit jaar.
De vorige update was in augustus en de volgende verwachten we rond het 4 of januari 2013.

Hogere PR maar geen positiewijzigingen van je website?

Een hogere pagerank van je website betekent niet dat je automatische een hogere positie krijgt. Indirect kan je wel een hogere positie krijgen, bijvoorbeeld doordat links naar jouw website staan op websites die een lagere of hogere pagerank hebben gekregen. Pagerank zegt iets over de ‘autoriteit’ van de website, althans beoordeeld door Google. Heb jij dus links van websites met een hogere pagerank, dan kan het dus zijn dat jouw website dus ook een hogere autoriteit en krijgt en dus stijgt. Pagerank is een klein onderdeel van het zoekmachine algoritme maar het is altijd wel leuk om te zien hoe jouw website wordt beoordeeld door Google.

Wil je dat jouw website hoger scoort in Google?

Had je verwacht dat je website gestegen zou zijn met deze pagerank update, maar is dat niet gebeurd? Dan kan dit liggen aan tal van factoren. Het is best mogelijk dat je op de verkeerde manier hebt gelinkbuild. Of een combinatie van slechte links met gekopieerde inhoud, de effecten daarvan kunnen behoorlijk negatief uitpakken zo lees je hier. Wil jij gratis advies over jouw website, reageer dan even door te bellen of het formulier in te vullen.

Vond je dit artikel nuttig? Share het dan even via onderstaande knoppen. Onze dank is groot!

Over de auteur

Frank is online marketing specialist en heeft er veel plezier in zijn kennis te delen. Dagelijks helpt hij ondernemers met online marketing. Ook is Frank directeur van Saleswizard en frequent bijdrager aan het blog van Saleswizard.