Op 29 mei werd penguin 1.1 uitgeroldAfgelopen vrijdag vlak voor Pinksteren werd nog even de nieuwste Penguin 1.1 update uitgerold. In tegenstelling tot hetgeen veel eigenaren van getroffen websites hoopten, is de Penguin update niet teruggedraaid. Het betrof slechts een zogenaamde data refresh. Steeds meer websites worden geraakt door de Penguin update. Wat er eerder is veranderd aan de manier waarop Google de posities van websites bepaalt, lees je hier.

Herstel van je rankings na Penguin

De forums staan nog steeds bol van allerlei reacties over de aanpassingen die Google heeft gedaan aan haar zoekmachine algoritme. Door de bank genomen komt het erop neer dat zolang je je keurig houdt aan de Google richtlijnen je geen daling van je posities hoeft te verwachten. Ook als je eerder niet hebt voldaan aan de richtlijnen en je maakt de ongewenste handelingen zoals linkspam en overoptimalisatie ongedaan, dan is de kans dat je website weer gaat stijgen vrij groot. Lees hier wat je kunt ondernemen om je website weer Penguin Proof te maken.

Over de auteur

Frank is online marketing specialist en heeft er veel plezier in zijn kennis te delen. Dagelijks helpt hij ondernemers met online marketing. Ook is Frank directeur van Saleswizard en frequent bijdrager aan het blog van Saleswizard.