In het  Google blog is aangekondigd dat er een flinke algoritme wijzing in maart is doorgevoerd. In totaal betreft een een wijziging op 50 punten. Het is flink puzzelen wat er nou eigenlijk verandert maar we merken in recente projecten wel de consequenties van de veranderingen.

Ankerteksten in links minder belangrijk

Google gaat anders naar ankerteksten kijken van links bekijken. Voorheen was linkbuilding een van de belangrijkste factoren voor een hoge positie, maar duidelijk is geworden dat het belang van anchortekst enorm is afgenomen. Tegelijk is er sprake van een betere indexring van social media websites. Onze indruk is dat social media in belang is toegenomen en linkbuilding in belang is afgenomen.

Over de auteur

Frank vindt zijn passie in het helpen van ondernemers bij online marketing. Hij houdt zich dagelijks bezig met Google en Facebook campagnes en adviseert klanten. Daarnaast is Frank directeur van Saleswizard en frequent bijdrager aan het blog van Saleswizard.