Google heeft een update gedaan van de PageRank. De laatste update was in november 2011 en het lijkt erop dat de PageRank nu elke 3 maanden worden bijgewerkt. Onze websites en die van onze klanten hebben weer een flinke boost gekregen en hebben een PageRank van drie of hoger.

Google PageRank Checker

Volgende Pagerank Update

De volgende pagerank update wordt rond 30 maart-3 mei verwacht. Daarna rond 30 Juni – 2 Juli 2012 gevolgd door 30 Sep – 2 Oct. En aan het einde van dit jaar rond 31 December – 3 Januari 2013.

Hogere PageRank dus hogere positie?

Was het maar waar! Een hogere PageRank leidt er niet automatisch toe dat de posities in Google stijgen. Een hogere PageRank geeft wel aan dat u goed bezig bent met linkbuilding. Goede linkbuilding zorgt ervoor dat uw websites in Google stijgen, mits uiteraard de on page optimalisatie van uw website goed geregeld is.

Meer linkbuilden dus hogere positie in Google?

Vaak wel inderdaad, tenminste als u linkbuilden goed uitvoert en als alle andere voorwaarden op de website zelf goed zijn ingevuld. Zomaar wat in het wilde weg linkbuilden kan zelfs leiden tot lagere posities. Maar met linkbuilden alleen hebben we wel indrukwekkende resultaten gezien. Vaak zelfs binnen een dag.

Linkbuilden uitbesteden?

Voor onze websites en die van onze klanten, hebben wij een speciale linkbuilding afdeling. Op dit moment is deze al 8 man groot. Heeft u een zoekterm waarop u gevonden wil worden? Wij pakken uw uitdaging graag op, zelfs op basis van no-cure-no-pay! Bel 088-7709999 voor onze aanbieding of reageer via het formulier op deze pagina!

Over de auteur

Frank is online marketing specialist en heeft er veel plezier in zijn kennis te delen. Dagelijks helpt hij ondernemers met online marketing. Ook is Frank directeur van Saleswizard en frequent bijdrager aan het blog van Saleswizard.